Gepubliceerd op 25 augustus 2016 door Krijn Vrolijk

Inleiding

Dit schreef ik vorig jaar: ‘Steeds ouder, stroever, moeizamer. 6 uit 10, degradatie maar net ontlopen. En toch. Volgend jaar wordt alles anders, ik voel het. Of anders. Misschien wel weer net als voorheen. ZAMI 3, fusie met Roosters, bespreking voorafgaand aan het seizoen, iemand die ervoor zorgt dat we elke wedstrijd elf man hebben, na afloop dobbelen aan de bar van een willekeurig café, ook weer eens tegen tegenstanders die niet uit Den Haag of Rotterdam komen, een tour met cricket. En natuurlijk nooit meer de coach uitloten. Ik voel het, ik heb er zin in, nu al. Maar eerst de afsluiting overleven.

ZAMI 1 deed tot diep in de zomer mee om de titel, maar kon het uiteindelijk toch niet bolwerken tegen Gun. Een eervolle derde plek is evenzogoed het beste resultaat sinds jaren. In de Toc d’Or werd wisselend gepresteerd, met een schandelijk te laat afzeggen voor de finaledag als jammerlijk dieptepunt. ZAMIX was sedert lange tijd weer eens op HBS en als altijd een genoegen. Tegelijkertijd bereikten mij zelfs in Kinsale klachten over het eten.

Derde dus, mooi man! 16 uit 12, 67% van de wedstrijden gewonnen, tweederde zegt men dan wel. Verloren van HCC 2 (twee keer, twee centuries van Marnix van der Gun), HBS (thuis) en Hermes DVS (thuis). Uit deden we het dus goed, zeker als we de stadsgrens over gingen. De oorzaak laat zich raden: de vengabus van Zwaard (http://www.quick.nl/cricket/senioren/zami-1/wedstrijdverslag/zami-1-op-titelkoers en http://www.quick.nl/cricket/senioren/zami-1/wedstrijdverslag/zami-1-the-streak-en-het-naderende-kampioenschap-winst-op).

Batten

Bron is de site van Ton Martens. Cijfers van Dick en Daan zijn door elkaar gehaald. Alles hierna is dus onder voorbehoud.

Meeste runs voor Alex (227), Lex (222) en Niels (210). Century voor Lex (143 tegen ZAMI 2, met 11 zessen en 10 vieren), halve centuries voor Derk, Niels, Alex, Daan (met 10 vieren), Pieter, Kniv en Bjorn. Veertig-plus-gemiddeldes voor Daan, Pieter, Lennon, Lex en Derk. Remko de hoogste score op nummer 9 dit seizoen (10), Rens de beste nummer 11 met 0*. Niels en Derk het hoogste partnership: 176 voor het 3de wicket tegen HCC 2.

Bowlen en fielden

Karel speelde als enige alle (12) wedstrijden, had de meeste wickets (19) en was de zuinigste (19/318/72). Ronald had de beste cijfers (4/22/5 tegen ZAMI 2). De 6 duurste spellen waren tegen HCC 2. Bjorn (10/111/23) beste wicketgemiddelde en strike rate. Alex (11 wickets) beste allrounder, Niels en Ronald meeste vangen (7). 4 keepers gebruikt, 7 mensen met een run out, 7 captains gehad. 273/5 tegen ZAMI 2, maar ook 149 all out tegen HBS.