ZoMi zoekt batsman, iedereen voldoet!

Gepubliceerd op 23 mei 2016 door Krijn Vrolijk

ZOMI verloor gisteren van CCG. Hieronder verslag van Olaf van Ede.

De eerste wedstrijd dit seizoen van ZoMi wordt gespeeld op KZ tegen het gerenommeerde CCG, altijd leuk. Voor de gene die zich afvragen waarom ZoMi nu pas de eerste wedstrijd speelt, terwijl het seizoen al lang en breed begonnen is. De eerste wedstrijd is niet gespeeld vanwege personele problemen, de tweede eerste wedstrijd bleek achteraf geen wedstrijd te zijn. Laten we eerlijk zijn voor een “wedstrijd” heb je twee teams nodig die er een “strijd” van maken. Volgens de van Dale “strijd om te zien wie de beste prestatie levert: sportwedstrijd”. Terug kijkend, 43 all out, is er hier geen sprake van geweest. Er is geen verslag van gemaakt en ik heb ook nog steeds geen idee hoe, wie of wat.  Dat het dus geen wedstrijd was mag duidelijk zijn.

Terug naar KZ. Natuurlijk was het regenachtig. Iets wat brak meld ik me op KZ waar ik direct te horen krijg dat ik me moet omkleden omdat ik samen met Jasper mag openen. Snel nog een koffie en wat water dan maar. Jasper gaat als 1 in, ik mag de eerste ballen nog even bekijken vanaf  het dode wicket. Wat me  direct opvalt is dat er per over 12 ballen worden gebowled, telkens twee tegelijk. Misschien een nieuwe regel in de nieuwe opzet van de ZoMi competitie, wie weet? We starten rustig mede op verzoek van de captain, die het debacle van vorige week nog helder op zijn netvlies heeft staan. Jasper ziet er solide uit, ik probeer nog te ontdekken welke van de twee ballen ik moet proberen te raken en gok soms goed. Het eerste wicked valt met 20 runs op het scoreboard, Jasper wordt LBW gegeven. Uiteraard onterecht volgens Jasper, ik het geen flauw idee. De captain (Ton) komt in, maar zit alweer snel aan de kant. Zaffar gaat goed van start, na een prachtige drive begin ik aan een partnership te denken. Helaas gaat hij twee ballen later clean bowled. Niet snel daarna mag ook ik naar de kant, nog meer koffie en water!

Een totale ineenstorting is in de maak. Vliegende bails en hier en daar een prachtige vang resulteert in 46 all out (dat is drie meer dan vorige week Krijn, niet 2!). Al snel wordt er besloten direct door te spelen, niet omdat het moet maar omdat het kan en om het nog slechtere weer voor te zijn. Er wordt niet slecht gebowled of gefield. Jasper heeft een prachtige vang op zijn eigen bowlen en vangt er ook nog een op het bowlen van Ben. Ben en Ton forceren ook nog een mooie run out. We worden uiteindelijk in de 12 over gepasseerd. Lunch, bier en hockey dames en heren vormen het einde van deze korte cricketmiddag. Er wordt wat nagepraat en gedronken, prima zoals verwacht van CCG. Helaas was het wederom geen wedstrijd. Wel een verbetering ten opzichte van vorige week. 7% beter gebat, 300% beter gefield! De stijgende lijn zit er in. Het lijkt wel op het seizoen 2015 die verliep volgens mij hetzelfde. Dramatisch begin maar uit eindelijk toch nog een paar echte wedstrijden.

Waren er dan nog wat anders lichtpuntjes tijdens deze slachting? Eigenlijk niet.  Wat cijfers dan maar. Bowlen: Jasper 2/8/2,  Ben 1/4/2 Batten: Elaf 15, Daan S 11. Volgende week nogmaals de eerste wedstrijd dan maar, als het dan weer niet wil lukken gaat ook het ZoMi maar smash cricket spelen.

OVE / EVO