ZoMi vs Olympia

Gepubliceerd op 22 mei 2017 door Krijn Vrolijk

(door Olaf van Ede)

Deze winter heeft de technisch staf van ZoMi niet stil gezeten. De selectie is compleet op zijn kop gegaan. Er is geïnvesteerd in de kwaliteit en kwantiteit als ik de beleidsbepalers moet geloven. Een aantal spelers hebben de spreekwoordelijke “schop onder de kont” gekregen en is vriendelijk doch dringend verzocht hun heil ergens anders te zoeken of zich niet meer met balsporten te bezigen. Andere hebben het bat terug aan de wilgboom gegeven.

De profielschets en de selectie voor het aantrekken van nieuwe spelers lijkt uit de koker van Hans van Breukelen te komen. Warrig, wazig, onduidelijk en volkomen niet te volgen of te begrijpen. Wie de verslagen van vorig jaar op na slaat zal inzien dat er runs nodig zijn om de “losing streak “ te doorbreken. Laten we hopen dat hiermee rekening is gehouden bij het inkopen van spelers.

Als ik voor de wedstrijd de namen zie lijkt het erop dat de selectie is versterkt. In het programmaboekje stralen exotische namen als, Nawarathna en Serhri. Aangevuld met echte Quick namen als Ekelmans, Gruijters, van Beek en Bogaartz. Gebalanceerd uitgedokterd gezelschap op het eerste oog.

Het is altijd de vraag of de nieuwe lichting mixt met de oude. Bij aanvang van de wedstrijd blijkt dit probleemloos te gaan. Wij mogen eerst batten en de stumps vliegen in het rond, hier en daar een LBW, een retired hurt en één vang en het is alweer gedaan. Wanneer de stof is gaan liggen blijkt alleen Dena het respectabel te hebben gedaan met 43 runs. Daarnaast zie ik 3 maal een 1 en 3 maal een 0. Het totaal is 77 geworden. Ongeloof in de ogen van de technische staf. Heel de winter bezig geweest met het samenstellen van de selectie en dit als resultaat komt hard aan.

Tijdens de lunch komen voorzichtig de verklaringen (lees smoesjes) naar voren. Het budget is te laag, de pitch is onbekend (madestein), het is toch meer een bowling side enz enz. Na een korte donderspeech wordt het team weer de wij ingestuurd. 77 verdedigen lijkt onmogelijk maar daar is niets van te merken. Coen pakt al snel het eerste wicked en het tweede en derde vallen ook al snel.  Er wordt zowaar goed gefield, drie vangen en een paar mooie stops. Helaas voor Quick stagneert het dan een beetje. Het totaal wordt voor 4 gepasseerd. Met enigszins geheven hoofd verlaten de spelers het veld.

Na de wedstrijd is het gezellig, koud bier, schaduw, een leuke opponent en uitstekkende verzorging door de plaatselijke uitbater zorgen hiervoor. Al met al een vrij normale ZoMi dag, verlies zonder traan de droom blijft bestaan.

Hoogte/diepte punten en ander vermeldingen:
Dena 43 runs, wickets Coen (2) Prable, Olaf, vangen Prable, Olaf en Santa.
Ligthelm (Olympia) hattrick!
Blessure voor Felix, ging retired hurt. Beterschap en goed herstel Felix.