ZOMI – VOC

Gepubliceerd op 03 juli 2017 door Krijn Vrolijk

Door Guido Landheer

Great match! Zoals bij Zomi elke week is er weer veel gebeurd. We mochten als eerste fielden. Dat ging eigenlijk heel goed. Goed bowlen aan onze kant van oa special guest Kees 'Koemans' en zoon Jeroen die diverse keurige overs pakte. Wickets werden genomen door Rogier, Ben en Coen, maar ook Lasanthe bowlde goed. Zonnebril en karakteristieke pet werden bij het bowlen even afgezet. Reggie was van het aanstormend talent de dapperste en stond ook 1 over te bowlen met ballen die lastig waren (ook soms voor hemzelf). Als een jonge hinde dook wicketkeeper Ton ('ik keep nooit meer') van de Woning op elke bal. Knap cappie! Fielden ging dus goed en we waren fel. We hadden helaas wel wat veel  hoogstaande droppies van hoge kwaliteit. Arjan werd bijna blind toen hij richting de hemel keek waar de bal bleef (niet gewend aan de zon die is er namelijk niet in de handbal zaal), en voor Koemans betekende het zelfs een blessure toen hij met gevaar voor eigen leven achter de bal aan dook. Resultaat pijnlijke rib en...drop. Vermeldenswaard zijn de goede fielding acties van mn Reggie en Cor.

Met hulp van de familie Bogaartz zaten we na 183 runs van VOC aan een heerlijke domino's pizza (geflankeerd door de gezellige en al enigszins beschonken ouderengroep van voetbalvereniging Madestein) konden wij de bats schoonpoetsen. Elke speler werd door de vriendin van Coen ingespeeld dus we konden aan de bak. Openingsbatters waren rogier en Coen en niet onvermeld mag blijven dat Cor en Guido de openingsscoorders waren die zonder zonnebril op een witte tafel als 2 alibinos de eerste knappe runs van mn Rogier en Coen optekenden. rogier is dat nog een tijd blijven doen en deed dat als bekend stylisch. Ook Coen pakte z'n runnetjes maar ging toch helaas vrij snel uit. Jeroen Ekelmans ging erin en kreeg nadat Rogier (zeker :-) ten onrechte LBW had gekregen van een 'bevriende' umpire steun van de nieuwe aankoop Kees Koemans, die ondanks verschillende achternamen toch steevast pap werd genoemd door Jeroen. Mooi Partnership van 3 van de Ekel/Koemans maar ook toen was de Quick umpire onverbiddelijk en stak een vinger op naar Kees. Een 'duidelijke' LBW. Jaja het was de grote afrekenshow van Dingen die kennelijk in het team spelen en er kwamen er nog meer. De Goddelijke Kale ging erin en wist met netjes batten te blijven staan. We misten wel een beetje de Hanenburg hook en helaas bleef onze geliefde captain op 0.

Meneer Ben was intussen ingekomen en zag dat Guido hem mocht ondersteunen. Na een wat onrustig begin dat Guido Lanting dacht dat hij op elke bal moest rennen maar halverwege de rit steeds werd teruggeschreeuwd door Meneer Ben kwam er een Kadans in het spel van de 2. Ben wist de vele runs te maken en toen ook de zessenparade eraan kwam (enkele zoekacties van onze VOC-vrienden) en het tweetal er voor zorgde dat Quick boven de 100 kwam werden de rustige VOC-ers onrustig en moest Bas de groep apart toespreken. Meneer Ben mocht na de 50 het bat omhoog houden en ging door tot ca 70. Helaas bowled. Guido ging niet veel later zijn vriendje achterna (uiteraard via een volstrekt belachelijke :-)  LBW) en wist aan de kant te horen dat zijn persoonlijke record was verbroken; 26 runs. De achtervolging ging door met Arjan die keurig bleef staan en z'n runnetje meepakte, daarna Cor die zwoegend en rennend diverse runs binnensleepte maar toen werd zijn race gestopt door het beroemde Quickvingertje die een LBW had geconstateerd. Lasante en Reggie wisten als sluitpartnerships nog diverse runs en zelfs viertjes binnen te slepen maar we beleven steken op de 151.

Prachtige pot weer op de Oval Madestein en samen met De rotterdammers een biertje gedaan. Genoten mannen!!