ZoMi is ZoNi(ks)

Gepubliceerd op 27 juni 2016 door Krijn Vrolijk

ZOMI verloor zondag van Olympia. Hieronder verslag van Olaf van Ede.

Omdat ZoMi zelden 35 overs gebruikt, was er besloten een T20 te spelen. De tegenstander, Olympia is vroeg op Quick voor de koffie. Ondanks een ziek melding heeft captain Ton 11 man. De start is 10 uur en dat halen we ook bijna. Ik weet niet of Ton de tos heeft gewonnen of verloren maar we mogen eerst gaan fielden. De aanval start goed en zuinig, gecondoleerd zou ik bijna willen zeggen. Helaas is het vervolg matig korts achtig worden er bowlers aan en afgezet maar de batsman blijven runs maken. Zo nu en dan valt er wel een wicket maar de run rate loopt aardig op. Deena maakt een geweldige vang, Ton en Arjan een paar mooie stops maar het met mag niet baten. Na 20 overs staan er, ondanks het sterke begin, toch 171 runs op het scoreboard. Een totaal waar ZoMi dit jaar moeite mee heeft (slecht 1x 180 gemaakt).  171  in 20 overs op het kunstgras is aan de andere kant niet onhaalbaar of kansloos, 8.55 per over moet kunnen.

We draaien direct door en lunchen na de wedstrijd. Met het maken van de batting order heeft iedereen een mening of idee wat resulteert is vlees nog vis. Het komt er op neer dat iedereen wil batten, en dat lijkt met deze batting order wel te moeten lukken.

Opnieuw is het openingspaar sterk, de runs stapelen zich snel op en we liggen al snel boven de R.R.R.. Als er twee wickets vallen, zak het tempo snel in. De R.R.R. schiet omhoog. Goed bedoelde slagen worden gevangen, soms ook nog erg mooi ook, sorry Reggie dat gebeurt ook wel eens. Het plan om iedereen te laten batten lijkt te slagen. Weinig ducks (volgens mij maar 1), maar ook geen runs. De wedstrijd glipt uit onze handen. Het lijkt een kansloze wedstrijd te worden. In de laatste over moeten er nog 50 runs gemaakt worden. De door Olympia nieuwe aangezette “bowler” gaat van start……… NO BALL. Zijn arm gebogen, het is gooien. 2e bal ….. NO BALL….. 3e …. NO BALL. De umpire begint te twijfelen. Wat nu. Dit kan waarschijnlijk nog wel 50 ballen zo doorgaan. Maar moet je op deze manier een wedstrijd eindigen. Uiteindelijk besluit de umpire de ballen die wel op de pitch komen maar als correct te rekenen om er een einde aan te maken (quick III moest ook nog spelen na het ZoMi). Quick ZoMi verliest wederom een wedstrijd. Het nog altijd puntloze ZoMi zal toch bij zichzelf te rade moeten gaan. Door selecteren, straftrainingen, trainer ontslaan, captain opofferen, bestuur wegsturen ….. iets. Hoe dan ook de eerste witte zakdoekjes waren zichtbaar de spreekkoren luid en duidelijk. Het alom bekende Q…U…I…C…K  QUICK klinkt al weken niet meer van af de tribunes. K…U…T  KUT  is deze zondag al een paar keer ingezet. Het lijkt erop dat de captain en vice captain zich zullen moeten komen verantwoorden bij de harde kern van de clockside. Of dat ook een verloren zaak is weten we binnenkort.

Cijfers: geen idee……. Heb geen scorecard gezien, not filled in.

Runs:  Zaffer en Rogier +/- 30, Deena 20 +?  overig weet ik niet of zeg ik niet

wicket(s): Zaffar, Jasper, Olaf, Rogier