Rama de ramman

Gepubliceerd op 31 mei 2016 door Krijn Vrolijk

ZOMI verloor zondag van VCC. Hieronder verslag van Olaf van Ede.

Thuis tegen VCC, de derde “wedstrijd” van ZoMi. VCC blijk al een potje gewonnen te hebben, Quick heeft nog geen punten, of runs wat dat betreft. Na twee kansloze nederlagen is het tijd voor een ommekeer. thuis op het kunstgras moeten toch meer runs gemaakt kunnen worden dat de weken ervoor. Ton heeft het goed voor elkaar 11 man, dus geen invallers nodig. Natuurlijk is het weer regenachtig, maar de motivatie is groot. Ton wint de Tos voor de derde keer, daarin is hij tot nu toe foutloos, en kiest voor batten. Een geheel logische keuze gezien de resultaten van de eerste twee potjes.

Het opening duo betreed het veld en gaat rustig van start. Zoals altijd met de opdracht “rustig beginnen en vooral niet uit gaan”. Het lijkt zowaar ergens op Rogier en Jasper maken wat runs en blijven rustig. Jasper vol zelfvertrouwen, nog van de dag ervoor, 36 bij ZAMI 2. Helaas zit het vandaag tegen en wordt hij gevangen. Met 12 runs op het scoreboard toch een echte ZoMi start. Samen met de nieuwe batsman werkt Rogier aan een nieuw partnerschip. De score loopt gestaag op, iets wat te traag, maar er vallen geen wickets en dat op zich is al een overwinning.  Er zijn al meer runs gemaakt als de wedstrijden hiervoor. Tijdens de water break krijgt Rogier te horen dat hij de 50 bijna heeft. Twee ballen later is het gebeurt met Rogier, 49. Nog bedankt hiervoor Cor!!! Een bekende en korte dip volgt. Gelukkig pakken Jan Hein en Ben de draad weer op. Het resulteert in een totaal van 180. Eigenlijk wat te weinig op dit veld maar ik heb gekkere dingen zien gebeuren.

De lunch is uitstekend, pasta donner, beetje groen en salade.  Mannen van de keuken bedankt hiervoor.

Bewust van hun moeilijke taak starten de openingsbowlers van Quick aan de missie. Zuinig bowlen en snel een wicket pakken. Al snel blijkt dat Rama (VCC) van rammen houd. Met militaire precisie speelt hij keurig door de gaten of over de verdediging. Zijn partner maakt minder runs maar is ook niet uit te krijgen. Bowlers worden af en aangezet, maar niks lijkt te helpen. Hier en daar verdwijnt er een bal in de bossen wat de bowlers wat rust geeft. Niets lijkt het de twee VCC batsmen te kunnen stoppen. Dan is er toch een foutje van de ramman Rama. Een hoge bal richting de boundary. Een fielder (ik) moet een paar meter afleggen om er onder te komen, strekt zijn armen……en verwerkt de bal als een volleerd volleyballer prachtig tot 6. Klaar voor Rio maar niet voor ZoMi. De moed zakt Quick en vooral de bowlers in de schoenen. Later wordt Rama nogmaals gedropt. Behalve runs heeft hij blijkbaar ook wat geluk meegenomen naar Quick. Na nogmaals een bowlers change wordt er uiteindelijk een wicket gepakt, maar het is al te laat. De schade die het openingspaar heeft gemaakt is te groot, en de wedstrijd is al gespeeld. Ramman en Horrocks maken respectievelijk 108 NO en 43, batsman 3 en meneer extra doen de rest. Wederom heeft het Zomi een lesje gekregen. Deze keer hadden we wel runs maar blijven we nog steeds puntloos, helaas pindakaas.

Nog wat cijfers van Quick.

Runs: Olaf 50, Rogier 49 en Jan Hein 30

Wickets : Olaf 1