Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

If you have the power…

Gepubliceerd op 13 juli 2016 door Krijn Vrolijk

ZOMI verloor zondag van Kampong. Hieronder verslag van Olaf van Ede.

Er zijn mensen die er jaren over doen. Er zij er zelfs die het nooit lukt. Erger nog er zijn er bij die er niet eens van durven dromen. Lieden die jaren het veld betreden zonder de illusie dat het haalbaar is, stakkers. Ik zelf droom er begin van elk seizoen weer over. Rond mei gaat het begint het. Tijdens mijn nachtelijke REM slaap zie ik prachtige slagen waarbij de ballen met een geweldige vaart Nieuw Hanenburg uitvliegen. Een heerlijke droom hij gaat nooit vervelen. De werkelijkheid is echter anders. Marco B heeft gelijk, de meeste dromen zijn bedrog. Ik weet het nu zie, lees maar verder.

Je eerste centurie is een bijzonder moment. Hoe dichter je bij die magische 100 komt hoe klammer je handen. Je tintelt van top tot teen. Al je zintuigen draaien op volle toeren, als een superheld. Je ruikt op het veld al de lasagne die Rida voor de lunch in de keuken aan het voorbereiden is. Je ziet de scorers driftig schrijven en rekenen. De bal is gaande weg de inning steeds groter geworden. Het veld steeds kleiner. De boundary ligt voor je gevoel slechts enkele inches van pitch. Je teamgenoten kijken gespannen, hoe je omgaat met de druk. Eindelijk is het zover. De verlossing is daar, 101!!!  Je steek je handen richting hemel, stort ter aarde op je knieën. Je probeert je emoties en tranen te beheersen, maar het lukt niet. Huilend neem je de schouder klopjes van de maten in ontvangst. Het is voorbij je droom is werkelijkheid. Het is niet zo mooi als je dacht dat het zou zijn. Het doen pijn, het stinkt, het ettert het is ……….verschrikkelijk. 101/1/7 !!! Wat een nachtmerrie. Vernedert, verslagen opgegeten, uitgekauwd en uitgespuugd.  101 runs in 7 overs hoe is dat mogelijk! Je wil wegkruipen onder dat vreselijke kunstgras, nooit meer terug komen. Ik blijkt als jongeling dus altijd al gelijk te hebben gehad. Cricket moet je kijken, niet zelf spelen. Ik herhaal, niet zelf spelen.

Hoe het is om je centurie droom te verwezenlijken moet je vragen aan Eelco (Kampong). Na te zijn gestrand op 99, 99 en 98 is het hem gelukt. Graag gedaan jongen. Maar ik doe het nooit meer. Denk ook niet dat ik daarvoor ooit nog een kans voor ga krijgen, alhoewel met het ZoMi weet je het nooit.

Cijfers en feiten Quick ZoMi:

Runs: Koen 58 en een aantal in de dubbele cijfers

Wickets: Ben, Olaf en Jasper

Vangen: Ton en Reggie

Ps: uiteindelijk had ik Eelco wel, hij verliet het veld met 136 runs, hulde daarvoor en nogmaals graag gedaan.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon