Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Alles voor onze grote leider

Gepubliceerd op 29 mei 2017 door Krijn Vrolijk

(door Olaf van Ede)

Uit CCG op het terrein van HCC, veld 1 gras dus, mooi weer en 11 man wat wil je nog meer op een zondag in mei? Misschien dat Quick 1 voetbal zijn laatste en belangrijkste potje wint, of dat Dumoulin de Giro alsnog naar zijn hand weet te zetten of dat Verstappen nu de finish van Monaco wel een keer haalt. Iedereen had wel iets om naar uit te kijken. Voor ons als ZoMi was natuurlijk CCG het hoogte punt van deze zondag. Wederom vol goede moed en zelfvertrouwen had de technisch staf een zeer uitgebalanceerde selectie samengesteld. Dit jaar het “Ton from the apartment “ wat te kiezen en dat laat hij merken ook.  ‘Sir Ton” laat duidelijk weten dat de balans en daarmee de macht positie is verandert. De speler zijn afhankelijk van “Sir Ton” en niet meer andersom. Trainingen zijn een must geworden wil je überhaupt nog kans maken op een plekje bij de eerst 10, je begrijpt dat plek één vergeven is aan de grootse en beste speler die ooit in ZoMi gespeeld heeft. Dit schrijf ik geheel uit eigen wil zonder enige verder bedoelingen om mij stekje in de selectie te behouden of veilig te stemmen. Ton is echt de beste ooit, nee echt.

Terug naar zondag, CCG gaat batten wij mogen dus ballen vangen. Dat is maar goed ook  want het batten gaat al een tijdje niet zo best. Koen en Olaf mogen starten. Koen gaat lekker maar Olaf wordt direct vermoord door CCG. Om de run rate het vertragen neemt Ben de bal op, dat blijkt een juiste keuze te zijn. Ben krijgt wel de run rate  naar beneden en pakt ook een wicket. Ton maakt laat met een prachtige vang zien dat hij geweldig is. Koen pakt een wicket, Prabbel, Dena en Santa op zijn eerste bal ook. Wel is duidelijk dat Ben beter beken als Big Ben ( zie vorig jaar) zich heeft gemuteerd naar een  exotische speler Bentundam.  Met drie wicket voor 13 in 6 duidelijk de leider met de bal in de hand.

CCG is voor 180 all out. Een haalbaar totaal zou je zeggen. Maar U heeft mij dat waarschijnlijk vaker horen zeggen. Lunch en snel verder. De batting order is duidelijk. Geheel aangepast zodat onze grote leider als nummer 4 de wedstrijd mag gaan beslissen. Dat was in iedere geval het plan. Maar zoals wel vaker met plannen liep het wat anders. Het openingskoppel zat te snel aan de kant en ook nummer drie was snel gezien. Ton startte welvarend  maar ging ook geheel onterecht uit op Dhr. Chaudhry.  Sommige zeggen clean bowled maar volgens mij zat er een luchtje aan, een batsman als Ton kan nooit op zon bal uitgaan. Ze willen onze grote leider gewoon plagen. Nummer 5 t/m 9 maakte bij elkaar 8 runs en met nog 1 wicket in handen stond er een totaal van 48 op het scoreboard voor Quick. Nog maar 130 te maken dus. Het laatste partnership maakt nog 53 runs en gingen beide not out. Bentundam had met 35 het grootse aandeel in het totaal. Quick strande op 103 en kwam dus duidelijk wat te kort.  Het bowlen Quick was redelijk en sommige waren gewoon goed, zoals da Santa en Bentundam. CCG ging all out, Quick niet.

Opmerkingen en prestaties

Bentundam 3 voor 13 in 6 en 35 not out, Da santa 1 voor 3 in 2.5 Coen 2 wickets

De rest was prut. Behalve onze grote en vooral ook zeer knappe captain Ton, die is en blijft een geweldige vent. Het is moeilijk voor te stellen dat hij zo bescheiden kan blijven. Ton ik hou van je en het is elke keer weer een eer om met je in het veld te staan. Je nederige square leg of mid wicket of elke ander positie.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon