Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Verslag van een dubbel weekend Quick III

Gepubliceerd op 08 juni 2017 door Krijn Vrolijk

Door Marcel de Mooij

Zondag 4 juni, thuis tegen Wanica Star.

In onze wonderlijke competitie die uit drie wedstrijden per tegenstander bestaat zijn we al weer aan de tweede ronde begonnen. Wanica Star, de uitwedstrijd was de eerste en met afstand de koudste van het seizoen, is vandaag de tegenstander op ons hoofdveld. In vergelijking met de (dik gewonnen) eerste wedstrijd is ons team op een aantal plaatsen gewijzigd. Waarbij vooral opvallend: de drie topscorers van toen zijn er bij ons niet bij vandaag.

Wij gaan eerst fielden. Een jeugdige ploeg vandaag wederom, 4 maal U17 en een maal U15, tegen een team waarvan de gemiddelde leeftijd een tikkie hoger ligt. Factor 2 a 3 zeg maar. En al gauw blijkt dat de jeugd de lessen van vorige week perfect heeft opgepikt. Keurig bowlen, fanatiek fielden en een hoop energie in het veld leveren waardering van kant en resultaat in het midden. Zonder al te veel moeite wordt de tegenstander voor 143 all out gegooid. Dat dit hard aankomt moge duidelijk zijn. De scorers zijn dusdanig in de war van de prestatie van de youngsters dat niet alleen alle namen van bowlers volledig door elkaar gehaald zijn zodat er touw aan vast te knopen valt, ook het op het bord getoonde totaal klopt niet. Zodat we na de lunch aan de slag gaan om 154 runs te maken, waar 144 ook voldoende zou zijn geweest.

Goede bijdrages van Bob (33), Abdullah ( 9) en Daan (17) leveren een solide platform en vooral Bob vormt meerdere goede partnerships. Als hij in de 23e over uitgaat staan er 122 runs op het bord en zijn we er al bijna. Abhi is Bob in de 12e over komen vergezellen en als Hubert dit keer helaas geen bijdrage met het bat kan leveren zijn het de “oudgedienden” die de laatste runs mogen maken. Abhi eindigt op een zeer verdienstelijke 53 not out. Dat de Kep er ook nog 10 maakt is gezien bovenstaande verhaal over het scoreboek volstrekt irrelevant. Al met al een prima overwinning, met goede bijdrages van de jeugd ( met name goed bowlen van Tim Albers). Topprestatie, gelukkig redeljk kort gehouden met het oog op de wedstrijd van morgen. Een vroegertje dus.

Dit geldt niet voor iedereen..... Ondat ik de eer heb om de clubhut af te mogen sluiten is het ook aan mij om de nog achtergebleven 7 of 8 man van Wanica Star van het terrein af te krijgen. Wat een hele toer blijkt, mede en voornamelijk vooral door de aanwezigheid van drie lege whiskyflessen. En dan blijkt de 120 meter van de spelersbankjes bij veld 1 naar de uitgang best een eind. Laat ik het zo zeggen, in een rechte lijn was het waarschijnlijk iets sneller gegaan.

Als ik de sleutel bij Rene in de bus heb gegooid en richting huis fiets zie ik een deel van de middle order van Wanica Star in de struiken hangen. En I Like Bottles of Whisky lijkt de enige vorm van LBW die bij de heren geaccepteerd is.

Morgen weer een dag. Au.

Kep.

Maandag 5 juni. VCC uit.

Memorabele dag. Niet alleen hebben we 11 man, ook zien we de terugkeer van Karel Trappenburg op de cricketvelden, hebben we weer een U 15 man erbij die dacht dat we op VOC speelden en mogen we vandaag ook Ben Oosterwijk als gastspeler begroeten. We spelen op het kunstgras op VCC, groot, warm, maar een prima veld om op te spelen tegen een naar later blijkt kwalitatief beter team dan we tot nu toe hebben gezien.

We mogen weer eerst gaan fielden en Ben en Bob houden de eerste overs de boel strak onder controle.  Op dat zelfde grote en pijlsnelle veld wordt de 50 pas in de 15 over gehaald en dat is een compliment aan de bowlers waard. En als we het dan toch over complimenten hebben.....

Bij VCC speelt Aryan Dutt. Dutch Lion, jaar of 16, klein stottertje in zijn spraak en buitengewoon vriendelijk en goedlachs. Maar vooral als batsman een lust voor het oog. Prachtige schoten, uitstekende controle en een meer dan uitstekend overzicht van het veld en de ruimtes. Het gebeurt niet vaak dat je met plezier naar een battende tegenstander kijkt maar de 88 runs die dit talent maakte waren stuk voor stuk de moeite waard. Respect!
Met deze score, de bijdrage van VCC nummer 5 ( 56 runs) en wat sprokkelwerk komt het totaal op 213 runs. Op zo’n groot en snel lopend veld absoluut haalbaar en we gaan vol vertrouwen de lunch tegemoet.  Die dan ook prima smaakt.

VCC blijkt over een nette aanval te beschikken. Niets spectaculairs, maar recht en gedisciplineerd. En dat vraagt om concentratie en geduld, wat voor onze top order een iets te hoog gegrepen opdracht lijkt. Wij halen de 50 wel 5 overs eerder van VCC, maar wel ten koste van 4 wickets. En 54 voor 4 in 16 geeft niet veel uitzicht op een goed resultaat. En vervolgens lijkt 65 voor 6 niet veel beter.

Vanaf 93 voor 7 in de 20e over krijgt de zwetende en kreupele Kep hulp van Ben. Met de bemoedigende woorden “zo ouwe, dit worden de eerste ballen die ik ga facen dit seizoen” gaat Ben van start met de wederopbouw. En dat gaat lang niet slecht. Geen stomme dingen doen, eenvoudige doelen stellen en binnen de 10 overs staat er een partnership van 50 op het bord. Het gaat er op lijken....

Totdat Ben z’n voorzichtigheid een klein beetje laat varen. En Thomas van Haaften, U 15 speler, hem komt vervangen. En een ploeterende ouwe vent in het midden treft die hem  vooral op het hart drukt niet te riskant te runnen ( want hamstring en achillespees en ouderdom, nou ja u weet wel) en lekker recht te spelen. Niks te verliezen!

Thomas is het daar niet mee eens.

Dat recht spelen, oke, dat gaat nog wel. Dat runnen, daar wil ‘ie ook nog wel begrip voor opbrengen. Maar dat niks te verliezen slaat natuurlijk nergens  op. En negen overs later staat het tweede partnership van 50 op rij in de boeken. En staan we ineens op 17 runs van de overwinning, met nog ruim twee overs te gaan. En da’s het moment waarop Thomas caught behind gaat......

Prable speelt in het Zomi. Prable is een redelijk goede bowler en een enigszins nerveuze batsman. Het goedbedoelde advies om plezier te maken en een single te spelen zodat de ingespeelde batsman de boel kan proberen af te maken wordt gevolgd door een machtige zwaai dwars door de lijn heen. Zonder positief of negatief resultaat.

We bereiken het eind van de over zonder verdere schade. De eerste 5 ballen van de een na laatste over leveren nog 7 runs op. In een korte uitbarsting van zenuwen en spanning smeekt Prable om niet aan het levende wicket te hoeven. Om vervolgens de laatste bal van de een na laatste over net ff te laat te reageren op de call voor dat tikkie riskante eentje om aan het dode wicket te komen. All out. 203 runs. Net niet.......

Wederom (hopelijk...) een wijze les voor de mannen. Hou het simpel en je komt heel ver. Maar daarnaast vooral heel veel respect voor optreden van iedereen. En hoe gek het ook klinkt, spannende wedstrijden verliezen hoeft helemaal niet minder leuk te zijn dan makkelijke potjes winnen.

Nu een week in een warm bad.

Kep.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon