Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick III uit Wanica Star II

Gepubliceerd op 08 mei 2017 door Krijn Vrolijk

(door Marcel de Mooij)

Zondag 7 mei 2017. Koud, kouder en dan nog wat. Truien, thermoshirts en windschermen. Kleumende toeschouwers. Jawel toeschouwers! Wel allemaal gewoon van Quick natuurlijk....

Een oud Kampong speler die 10 jaar geleden voor het laatst heeft gespeeld, een prof cricketer, twee jeugdspelers, een paar man van de selectie, een stapel Brouwers, de enige overblijvende speler van Quick 3 2016, een klein deel van de Technische commissie en een ouwe vent uit het Zami. Als dat geen uitgelezen mix is......

Met behulp van de diverse navigatiesystemen weten we na een paar vruchteloze rondjes de ingang van het Wanica Star terrein te vinden.  We zijn compleet en ook compleet verrast door de staat van de pitch. Jeugdwedstrijden zullen hier onmogelijk zijn, de kleinere kinderen verdwijnen volledig uit het zicht in de kuilen die onder de mat te voelen zijn.  Desondanks schat de volslagen onbekwame captain de battingside sterk genoeg om eerst te willen batten. En verdomd, de toss word gewonnen.

De opening:

We kiezen voor zwaar geschut. Op een klein veld met water aan de zijkant is het een kwestie van tijd voordat er ballen gezocht moeten worden. Als de aanval van Wanica Star vriendelijk blijkt, liggen er binnen no time 3 ballen over het (lage) hek. Met als gevolg dat we na 4 overs 33 runs op het bord hebben en meer dan een half uur staan te bevriezen. Al snel blijkt echter dat de pitch niet alleen geen bounce kent, maar ook en vooral een voorkeur heeft om ballen ongeveer ondergronds door te laten komen. En in het derde speelt nou net geen lid van de familie Mol. Hard werken dus, wat Tim helaas maar zes overs volhoudt. Geen probleem, de jeugd lost dat wel even op en Goof bijt zich vast op de lastige taak. Samen met Floris wordt er aan de score gebouwd, totdat laatstgenoemde, om onbegrijpelijke redenen Grote Tonijn genoemd, in de 14 over na 41 persoonlijke runs wat rammelend houtwerk achter zich hoort. En dat brengt Kamran naar het midden, die samen met Goof rustig doorgaat op de ingeslagen weg. Het blijft  ontzettend lastig scoren op de levenloze pitch, maar desondanks weten we na 18 overs de 100 te halen. Saillant detail: Govert en Kamran doen precies evenlang over hun partnership van 100 runs wat eindigt als Goof bowled gaat (57). Abhi, onze nieuwste cricketaanwinst begint ambitieus maar merkt al snel dat recht spelen toch echt wel praktisch  is. Lourens en Derk gaan bowled en stumped en de ouwe zamilul mag zich nog even opwarmen. Samen met Kamran, die onverstoorbaar doorwerkt komen we op de 200 en met een kleine versnelling in de laatste overs eindigen we op een totaal van 223. Kamran gaat helaas op de een na laatste bal van de wedstrijd caught behind en de technische commissie mag voor 1 bal nog naar het midden komen.

Wellicht interessant om te delen, de heer Ram van Wanica Star staat de eerstvolgende wedstrijd op een hattrick.

Lunch:

Ab ziet groen. Niet zozeer door de kwaliteit van de lunch ( wat valt er te verpesten aan brood met kaas, komkommer en tomaat) maar wel door de tussenstand van Feijenoord.

Tweede innings:

Ik vraag de captain van WS ( ik word nu lui) om ook in ons boek te scoren. De licht verbaasde wedervraag “hebben jullie geen scorer dan” kan ik kordaat pareren door er op te wijzen dat wij de eerste innings keurig in twee boeken hebben gescoord dus dat een wederdienst niet buitensporig veel gevraagd zou zijn. Met de bemoedigende woorden “nou we zullen het proberen” nog nagalmend gaan we fielden.

Goof knokt met de wind, Jovi ( onze kootsj die zich alleen verbaal laat gelden vandaag, wat is dat toch met geboren Zuid Afrikanen achter de stumps) knokt met zijn zelfbeheersing, Derk knokt verbaal en via extreem trui-geweld met een der umpires en geheel WS knokt tevergeefs tegen een aanval die simpelweg te goed voor ze is. Dat ons totaal te hoog gegrepen is lijkt al snel duidelijk, dat vangen en palen omgooien de enige opties om snel klaar te zijn is evenzeer snel helder. Dus dat doen we dan maar.

Drie wickets voor Floris, 2 voor Derk, 1 voor Govert en Karel en drie run outs zorgen voor een ruime overwinning. Vangen van de jongste en de twee oudste spelers maken het compleet en WS is voor 138 all out. Of voor 136, of voor iets daar in de buurt. Tikkie beperkend om het uiteindelijk te kunnen constateren is het feit dat ons boek tot iets over de helft van de innings is bijgehouden. En toen wisten ze het niet meer. Foto’s van het losse blad waar wel op gescoord is beloven een mooie puzzel om de boel kloppend te krijgen.

Hoe dan ook: de eerste winst is binnen. Om deze prestatie op de juiste waarde te schatten heeft de thuisploeg een bandje in de kantine geposteerd dat klassiek Hindoestaanse klanken produceert.

Als je er van houdt is het prachtig.

Volgende week uit MOP. Het huis van Pototsky. De mixer gaat deze week voor op volle toeren draaien, benieuwd tot welk team het deze keer gaat leiden.....

De kep.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon