Q 3 uit Qui Vive

Gepubliceerd op 26 mei 2017 door Krijn Vrolijk

(door Marcel de Mooij)

Zondag 21 mei. Vorige week helaas geen wedstrijd, althans, wel een wedstrijd maar geen team en daardoor geen wedstrijd. Laten we de boel wel een beetje ordentelijk houden.

Ook vandaag moeite om een team bijeen te krijgen. Een van te voren bekend probleem deze periode, na vandaag zou dat moeten zijn opgelost. Waarbij zou en moeten eigenlijk beter met hoofdletters geschreven kan worden.
Hoe dan ook, 7 man verzamelen op Quick. Dat klinkt karig, dat is het ook, maar mijn heenreis kent dan ook een kleine omweg via VRA, alwaar de U17 speelt en alwaar ik drie spelers op kan pikken. In totaal dus tien man en een verlate start. In gezamelijk overleg wordt de wedstrijd ingekort naar 35 overs en de gastheren gaan eerst batten. Zoals min of meer verwacht bleek onze aanval wat dunnetjes vandaag; weinig “vaste” bowlers, dus veel part timers en dat wreekt zich enigzins. Vooral het openingsbat van Qui Vive maakt hier dankbaar gebruik van en hoewel hij al vanaf zijn eerste run puft en hijgt blijkt hij over voldoende reservekrachten te beschikken om zijn bat door de innings te dragen. Dat hij hierbij wordt geholpen door soms wat overdreven veel waterbreaks en andere onderbrekingen laat ik maar buiten beschouwing.

236 runs in 35 overs is best veel voor 10 man. En hoewel we de runrate heel redelijk in de buurt van het target houden, is de snelheid en de regelmaat waarmee we wickets verliezen net ff een tandje te fanatiek. Tim, Hubert en een stuk Poolse import bereiken de dubbele cijfers en de extra’s voeren de topscorelijst aan. Kortom, een flink pak op onze lazer. En daar valt niks op af te dingen.

Zowaar een kort verslag, zeker voor mijn doen. Maar zo makkelijk komen jullie ( of jij, als enige lezer van deze nonsens) er niet van af. Het is tijd voor de moraal van het verhaal.

Voorafgaand aan het avontuur wat we met Quick 3 zijn begonnen bereid je jezelf en de spelers voor op hetgeen je te wachten staat. Dit is helaas vaak gerelateerd aan umpires die net ff wat minder objectief zijn, die opgeblazen Spirit of Cricket die alleen theoretisch zou bestaan en mogelijke versterkingen van tegenstanders waar je niet op rekent. Waar je alleen maar op kan hopen is dat je wedstrijden mag spelen zoals we dat afgelopen zondag hebben gedaan. Als tegenstanders staande ovaties geven voor een waanzinnige (en ja, overdreven showerige) duik die net niet leidt tot een vang, als vangen op of net over het hout netjes als zes worden aangegeven en als een vergissing van een jonge Quick umpire leidt tot het intrekken van een appeal van de tegenstander en het terugroepen van de batsman: ik geloof dat je dan mag zeggen dat zelfs een nederlaag tegen dit soort tegenstanders niet eens heel erg beroerd voelt. Maar volgende keer pakken we ze.

Kep.