Q 3 thuis MOP

Gepubliceerd op 14 juni 2017 door Krijn Vrolijk

Door Marcel de Mooij

Zondag 11 juni.  Een feestje op Quick, iets met een verjaardag of zo, en een thuiswedstrijd voor Quick 3 op Madestein. Tegenstander MOP komt uit Vught, de meeste spelers overigens niet. Den Haag, Amsterdam, Utrecht voornamelijk. Alex Pototsky komt ook niet uit Vught, vandaar waarschijnlijk dat hij een aantal jaren voor deze club heeft gespeeld. Hij is vandaag als Quick speler aanwezig ( maar woont nog steeds niet in Vught).

Gezien het programma op Quick beginnen we een uurtje eerder dan normaal ( nu dus om 12.00 uur). Een poging om er een 35 over wedstrijd van te maken stuit op weerstand bij een deel van de MOPpers, dus toch gewoon 40 overs. Daar vinden we dan wel wat op.

Op papier hebben we een sterk team vandaag. Da(a)n(en), Julius en Floris vormen de jeugdafdeling vandaag, Kamran is weer terug van Afrikaanse gerechtelijke beslommeringen, Derk, Abhi, de Poolse coach en de kreupele kep vormen de kern van het team en Prable en Deenah uit het Zomi maken vandaag het elftal compleet. Tegenstander MOP heeft goede resultaten behaald tot nu toe en vooral best wel heel veel runs gemaakt. In de eerste vier wedstrijden hebben ze in totaal 1032 runs bijelkaar getimmerd en da’s toch best wel stiekem een beetje een heleboel. En iets meer dan wij.

We gaan eerst fielden. Rotsvast vertrouwen van de kep in zijn aanval wordt beloond. Althans, gedeeltelijk..... De Vughtse runmachine komt vandaag niet verder dan 163 runs, maar zijn daarbij wel geholpen door liefst 37 wides. En hoewel het lijkt dat we de mannen binnen 32 overs aan de kant hebben, tellen de extra ballen als gevolg van de wides rustig door tot 38 overs. En dat wilden we nou net niet.

Wickets zijn er voor Daan V (2), Floris ( 3), Kamran (1) en Derk doet hattrickerig. Kansen dus om snel naar het feest op Quick te gaan, 164 runs met onze battingside van vandaag moet zonder enige twijfel gehaald kunnen worden.

Na 1 over zijn er twee man uit en hebben we nog geen run gemaakt. Slik. Floris houdt z’n kop erbij en blijft staan, maar ziet de een na de ander vertrekken. MOP bowlt goed, netjes en gedisciplineerd en daar kunnen wij nog steeds niet goed mee omgaan. En als er uiteindelijk slechts drie man er in slagen om de dubbele cijfers te halen ( waarvan Floris een prima 44) is het al snel een gelopen koers. Ja we zijn snel op Quick, maar niet op de manier die we hadden verwacht. Een gemiste kans op een goede overwinning, erg jammer en vooral erg onnodig. Bah.

Op Quick borrelen en happen we met onze tegenstanders van vandaag. Gezellige gasten, een goed team en ons eigen teleurstellende presteren met het bat motiveert voldoende om er volgende week weer te staan en ons wicket beter te verdedigen.

Op de Facebook pagina van MOP is een videoverslag van een deel van de wedstrijd terug te vinden.Vooral leuk als u nog nooit een bowlende tonijn heeft gezien.

Kep