Q 3 thuis Ajax

Gepubliceerd op 31 mei 2017 door Krijn Vrolijk

(door Marcel de Mooij)

De eerste thuiswedstrijd voor Quick 3 is gelijk de allerlaatste wedstrijd die er op het huidige eerste voetbalveld gespeeld wordt. Helaas blijkt dit onvoldoende aansprekend te zijn om een elftal op de been te kunnen brengen. Het zijn er negen vandaag, waarbij vermeld mag worden dat de gemiddelde leeftijd vandaag rond de tweeëntwintig jaar schommelt. En dat is vooral mijn schuld; zonder mijn jaren was zelfs de 19 niet bereikt.....

Ajax Leiden is de tegenstander; deze mannen staan bovenaan, spelen sportief en goedlachs en dit maakt ook deze pot tot een echte prettige wedstrijd.

Ware het  niet dat een van Ajacieden vandaag tot twee besluiten komt: 1) ik blijf staan waar ik sta in alle mogelijke betekenissen en 2) ik ga vandaag een stapel ballen het bos in timmeren. Eerlijk is eerlijk; bij gebrek aan volledig omringing door bossen is de goede man niet te beroerd om er ook een paar het eerste cricketveld op te prikken. En als er na 16 overs 169 runs op het bord staan komt er onwillekeurig toch een klein stemmetje “vierhonderd” in m’n oor fluisteren. Een klein en spijkerhard veld, 9 man in het veld en een dusdanig jeugdige aanval dat af en toe een losse bal heel goed verklaarbaar is.

Totdat blijkt dat die jonge gastjes niet alleen onverstoorbaar hun gang kunnen blijven gaan, maar dat vooral combineren met steeds beter en steeds nauwkeuriger bowlen. Met als gevolg een gestage stroom aan wickets en een sterke terugval in de runrate per over. En als we na 31 overs Ajax all out hebben staat er een in verhouding tot de start relatief acceptabele score op het bord. Niet dat wij makkelijk 283 runs zullen maken en natuurlijk is het een forse score, maar ik mag niet anders concluderen dan dat onze 4 U17 spelers en zelfs 2 U15 spelers het meer dan uitstekend hebben gedaan. Het is niet makkelijk om geconcentreerd en gemotiveerd te blijven als je vieren en zessen om je oren krijgt, maar onze youngsters hebben laten zien daar fantastisch goed mee om te kunnen gaan. Dikke complimenten aan Bob, Abdullah, Tycho, Jordan (U17), Kasimir en Feyo (U15)!

Een tussentijds compliment aan Ridha voor de uitstekende lunch!

Het batten is helaas minder succesvol. Abdullah en Daan hebben een prima partnership voor het tweede wicket, Tycho en Abhi doen dat keurig na voor het vierde wicket, maar daar is het eigenlijk wel mee gezegd. Punt ter verbetering dus, maar dat komt zonder enige twijfel binnenkort goed.

Nog een puntje ter verbetering: als de captain de godganse wedstrijd door iedereen op het hart drukt om van de front foot en vooral recht te spelen op een mat die laag doorkomt, is het wellicht een tikkie stompzinnig van diezelfde captain om zijn 3e of 4e bal te willen sweepen. De gevolgen kunt u raden.

Volgende week een dubbel weekend, zondag thuis ( op het echte veld....) en maandag uit VCC. ’s Kijken of we eens met z’n elven kunnen gaan spelen!

Kep.