Winst en verlies voor Quick II

Gepubliceerd op 26 mei 2017 door Krijn Vrolijk

Quick II won en verloor de afgelopen wedstrijden. Hieronder verslag van Ab van Lomwel.

Zaterdag een week geleden op 20 mei speelde Quick 2 de thuis wedstrijd tegen Wanica Star en dit werd de dag van Stefan Ekelmans.

Met een fantastische innings van 188 runs was hij absoluut de man of the match.
Samen met Teun Landheer die een schitterende 67 achter zijn naam kon noteren.
Kleinere bijdrage van Imran van 30 kregen en Jovaun 19 runs kwamen we tot het reuze totaal van 369 voor 8

Wanica zat er helemaal doorheen en kwam niet verder dan 41 runs. Grote mannen aan onze kant Imran met 5 wickets waarvan een hattrick. Ook 2 wickets voor Daan Veenman, Govert Trappenburg en 1 wicket voor Somesh.

Het bleef nog lang onrustig in Den Haag......

Hemelvaartsdag 25 mei:

Nieuwe ronde, nieuwe kansen en een nieuwe wedstrijd op het programma. Dit keer tegen Punjab 2 in Rotterdam. Na verloren Toss eerst fielden. Jovaun had zijn taktiek qua bowlen iets aangepast en liet de bal het werk doen. De batsman hadden duidelijk veel problemen en zo kwam Jovaun tot 5 voor 36 in 8.

Tygo de Mooij was als invaller erbij en kreeg het vertrouwen en de bal van Stefan. Hij eindigde op 2 voor 30 in 5,4 overs. Heel goed en mooi te zien dat we weer een jonge spinner erbij hebben. Daarnaast goed bowlen van Somesh zorgde voor een perfect ochtend gedeelte en was Punjab uit voor 138. Nog te vermelden dat Stefan een briljante vang op extra cover pakte op bowlen van Jovaun.

Met Stefan in vorm en in onze gelederen waren we zelfverzekerd en leek het erop dat dit een "eitje "was. De bowlers van Punjab waren ook op dreef en hadden vanaf het begin de druk erop bij ons. Jovaun en Teun openen en waren snel weg.
Daarna Stefan LBW voor 0 dus paniek. Rustig en goed batten van Govert met 19 runs in 74 ballen zorgde voor een lichtpuntje alleen aan de andere kant waren Lucas en Somesh snel weg. Samen met Ab bouwde Govert aan een herstel wat lukt tot we er 93 hadden en het 8ste wicket telde. Uiteindelijke 101 all out.

Zeer teleurstellend omdat er meer in zat en we dichtbij waren na de goede fielding sessie.

Al met al 2 wedstrijden in één week met totaal verschillende kanten maar we blijven lekker doorgaan. De belangstelling en aantal spelers zit tot op heden ook goed. Met een paar goede younsters zoals Teun, Govert, Floris, Daan en Julius en gisteren Tygo hebben we wat adem en een mooi vooruitzicht. Hard blijven werken en dan komt de rest vanzelf.

Plan voor aanstaande zondag thuis tegen Hercules is om met de volgende 11 aan de start te staan. Stefan, Somesh, Jovaun, Lucas, Derk, Teun, Govert, Julius, Imran Khan, Floris en Ab.
Mart en Tim zijn geblesseerd en Daan Veenman geniet van een vriendenweekend in Keulen.

Tot aanstaande zondag op Quick!