Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick 2 Uitwedstrijd tegen Concordia 1 op Punjab.

Gepubliceerd op 16 mei 2017 door Krijn Vrolijk

Quick II won zaterdag van Concordia. Hieronder verslag van Ab van Lomwel.

De eerste wedstrijd van het seizoen voor het Quick 2 zonder Somesh, die op afstand de verrichtingen nauw heeft gevolgd. Het seizoen voor Q2 belooft heel leuk te worden want naast Stefan Ekelmans, de nieuwe captain en ondersteuning van Jovuan, de Zuid-Afrikaanse speler, maken we gebruik van jonge en talentvolle spelers die we ook allemaal aan het werk zetten om zich te ontwikkelen.

Vandaag tegen Concordia maar op het mooie veld van Punjab omdat de maand mei in verband met het voetbal ook problemen heeft voor Concordia. De dag begint rustig met een warming-up. Stefan moet nog nadenken over wat hij gaat doen. Het veld is nat, de pitch droog en zeer goed bespeelbaar. De voorspelling was dat de ochtend droog zou blijven. Dus het advies was om te gaan slaan wanneer mogelijk. 5 minuten later de eerste overwinning van de dag. We beginnen met batten. Line-up tot en met 5 bekend gemaakt en daarna gaan we het wel zien. Zit een hoop vertrouwen in de groep en we zijn er klaar voor. Lucas en Teun openen en we gaan er rustig voor zitten. De rust wordt snel
verstoord want Lucas schat de swing iets verkeerd in en gaat helaas op de tweede bal achter het wicket gevangen. Stefan in als nummer 3. Steef heeft vertrouwen, staat in de kooi al zeer recht en solide te batten dus aan de voorbereiding te zien is hij er klaar voor. De rest van de over wordt rustig uitgekeken door Stefan. Prima. Teun staat klaar voor de tweede over. Zijn eerste bal wide, 4 runs en tweede bal wordt niet goed ingeschat en Teun denkt dat hij rustig kan laten gaan maar helaas. Bal komt naar binnen en gaat clean bowled.

Enige paniek maakt zich over ons meester. Ons andere talent naar de crease. Govert heeft vorige week in Q3 runs gemaakt en krijgt terecht de ruimte om als nummer 4 in te gaan. Samen met Stefan en paar overs verder was Govert ongelukkig. Jovuan nummer 5 en we zitten op kwart over 11. Jovuan en Stefan bouwen heel rustig aan iets van een score. Mooie slagen van Jovuan zorgen voor wat runs op het scorebord en Stefan heeft vandaag besloten niet uit te gaan en voor het eerst dit seizoen ook geen rare capriolen uit te halen. Dit noemen we dus een partnership. Leuk om te kijken en te zien.

Tijdens de waterbreak loop ik toch maar even het veld in om te vragen wie als 6, 7 en 8 zich klaar moeten maken. Tim stond op 6 Ab op 7 en Mart op 8. Inmiddels 78 voor 3 en Jovuan maakt zijn eerste 50 runs in de Nederlandse competitie. Super innings. Helaas timed hij een bal iets te laat en gaat gevangen. Stand 86/4 na 18 overs. Besloten is dat Ab op 6 moet en samen met Stefan de doelstelling heeft om naar 30 overs toe te werken. De runs komen dan vanzelf zou Rammie Rambaldo zeggen. Legendarische uitspraak en zit geen woord Spaans tussen. Stefan blijft lekker doorgaan en Ab heeft er ook goed het oog op. Beide bouwen aan een goed en acceptabel totaal, 175 voor 4 na 34 overs. Stefan gaat uit naar een mooie een gedegen innings. 43 uit 114 ballen. Met nog 16 overs te gaan kijken we naar een totaal van 250 als we de overs uit batten. Helaas lukt dat niet en is er ook nog veel te verbeteren. Dus trainen, trainen en nog eens..... Is het devies. Nadenken over de situatie in de wedstrijd.

Achter elkaar verliezen Ab, Mart, Floris en Derk hun wicket. Daan Veenman blijft not out. Ab eindigt op 62, de andere bij elkaar 22. Al met al inclusief 41 extra's komen op een zeer goed te verdedigen totaal van 223 en all out in 46 overs. We mogen tevreden zijn.

Lunch

Concordia heeft er lang over gedaan dus de umpires verzoeken ons om 3 uur klaar te staan voor de 2e helft.

Met Jovuan in ons midden hebben we het geloof dat we de runs kunnen verdedigen en een zeer goede kans hebben. Het ziet er qua weer niet goed uit en we willen snel te draaien om zsm 20 overs in de boeken te hebben staan voor een resultaat. Jovuan en Mart openen en doen dat prima. Alleen de batsman van Concordia kwamen niet in de problemen. Losse ballen werden afgestraft en al snel zaten ze op 5 per over. Na Mart werd Derk Brouwer gebracht en ging de snelheid er een beetje uit. Na 5 snelle overs van Jovuan kwam onze jonge Teun Landheer in de aanval. Direct in zijn 1e over wist hij zijn eerste wicket in Quick 2 te noteren. Vang van Jovuan en we hebben de break. 58 voor 1 na 13 overs.

Concordia gaat rustig door een wij hebben een aanval met veel medium pace. Weinig variatie in snelheid. Wel 2 links-over-bowlers en gelukkig was Derk erbij als off-spinner. Govert zorgde voor de volgende 2 wickets in 1 over. Van 82/2 naar 90/3 na 20 overs. We zijn weer in de wedstrijd. Ergens in deze fase krijgen we regen en moeten we eruit.

Bij terugkomst is het ritme weg en blijkt Concordia een goede battingside te hebben. Het volgende wicket valt pas op 138 en de spanning komt erin. Stefan overtuigt iedereen om door te gaan en te blijven geloven. 2 vangen worden gemist en Mart wisselt een zeer goed spel af met Jovuan die we tussendoor laten bowlen en niet laten wachten tot het einde voor de laatste overs. Deze keuze valt goed uit en na wederom een gemiste vang neemt hij uiteindelijk in zijn 9e over het heft in eigen handen en noteert zijn eerste wicket.

Nu weet hij direct dat hij het dus gewoon zelf moet doen. Hij eindigt met nog 4 overs te gaan met 1 voor 29 in 10. Concordia kruipt dichterbij en de spanning wordt almaar groter. Van 173 voor 8 weten nummers 9 en 10 het uit te bouwen tot 211 voor het 9e wicket in de 43ste over. Tussendoor hebben Floris en Tim de aanval verstrekt en beide een wicket gepakt. Goede bijdrage van de mannen. Slechte ballen worden wel afgestraft maar de wickets tellen. Uiteindelijk valt ook het laatste wicket op 211 en zijn Derk als bowler en Mart met de vang de hoofdrolspelers. Een last valt van onze schouders want de eerste overwinning is een feit. Wij hebben slechts 24 extra's en daar zit mede het verschil met Concordia.

Dank aan onze lieve Mieke die weer de hele dag heeft gescoord. Ook veel dank aan de supporters. Wordt zeer op prijs gesteld. Volgende week onze thuis wedstrijd tegen Wanica Star op het veld Excelsior veld. Ik kan uw aanraden om even te komen kijken. Tot volgende week.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon