Walk-over

Gepubliceerd op 17 juli 2017 door Krijn Vrolijk

Quick won gisteren van VOC. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“Master of puppets”

Voor onze dertiende competitiewedstrijd reisden wij af naar VOC, onder de rook van Rotterdam The Hague Airport. Het bleek lastig iedereen op tijd op het veld aanwezig te krijgen, maar dat zijn we inmiddels gewend. Teun Landheer kwam in de plaats van Henk Mol, het was uitermate rustig aan de Hazelaarweg. Veld en wicket waren prima geprepareerd door de huidige VOC- en voormalige bondsvoorzitter Spaans. Captain Jeroen Brand won eindelijk weer eens de toss, we gingen dus fielden.

Jean Bredenkamp bleek niet in staat tot bowlen, de donderdagwedstrijd had er bij hem behoorlijk ingehakt, daarom openden Jeroen en Imran Khan de bowling. Het was even zoeken naar de juiste lijn en lengte, maar daarna hadden beide heren succes. De ingehuurde Duindorpers en de zoon van de tandarts waren snel vertrokken, 26 voor 3 na 6.4 overs. Vervolgens enig herstel, dat had er ook mee te maken dat Thijs van Schelven door zijn zware chauffeursdiensten zijn lijn en ritme was kwijtgeraakt. Maar goed bowlen van Doc Mol en Asief Hoseinbaks bracht de druk terug en vervolgens vielen de wickets als dode mussen, terwijl de zon maar niet kon doorbreken. Doordat Asief onbespeelbaar was, 0 voor 6 na 7, nam Doc de wickets, 3 voor 22 in 7. Jeroen rolde de staart op, 4 voor 31 in 8, en Thijs mocht nog even laten zien dat hij het toch wel kan. Hij brak het verzet van de enige man met vorm bij VOC, de sympathieke international Jol strandde op 49, en VOC op het zeer magere 113 na 32.3 overs. Het totaal had nog lager kunnen uitvallen als instant wicketkeeper Daan Vierling niet op kamp was geweest. Wesley Barresi spaarde zich voor de drie doordeweekse interlands tegen de VAE.

Voor het eerst dit seizoen kon de captain zijn sterkste batting line up introduceren. Lesley Stokkers die weer helemaal bij de tijd was, opende met Teun. De runs waren ditmaal goedkoop, helaas vielen er toch nog wat wickets, spannend werd het nooit. Teun met 11, Lesley met 25, Daan met 13 en Rogier Rooda met 14 brachten de bank nog in beweging. Jean en Doc tikten het potje vervolgens eenvoudig binnen, 114 voor 4 na 22.2 overs. Om kwart over drie aan het bier, dat is toch ook wel weer eens aangenaam.

Wij staan weer derde met volgende week zondag de lastige uitwedstrijd tegen koploper Excelsior’20 op het programma. Een laatste mogelijkheid om de spanning in de competitie terug te brengen. Lees voor alle gekleurde voorbeschouwingen de Scheveningsche Courant en de Schiedammer Online.