Waardeloos weekend

Gepubliceerd op 10 juli 2017 door Krijn Vrolijk

Quick I verloor afgelopen weekend twee keer van VRA. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“Hem of his garment”

De vooruitzichten voor het afgelopen weekend waren mooi, in elk geval qua weer, twee maal VRA en misschien meer. Zaterdagochtend vroeg reisden wij op last van de KNCB af naar ACC voor onze achtste finale T20 tegen VRA. Vaste T20-kracht Jovuan van Wyngaardt en youngsters Teun Landheer en Bob van Gigch waren toegevoegd aan de selectie. Gelegenheidscaptain Wesley Barresi won een verlate toss, ook bij ACC bleek coveren een probleem. Gelukkig zorgde de gastvrije familie Zulfiqar er voor dat de vertraging beperkt bleef. We gingen dus batten. De start was dramatisch, Bob, Jovuan en Jean Bredenkamp het slachtoffer van de lelijkste bowler van Nederland, 16 voor 3 na 4 overs. Wesley zorgde voor herstel, een prachtige innings en 70 not out, maar hij werd te traag ondersteund door Doc Mol, Lesley Stokkers en Daan Vierling, 134 voor 5 was het resultaat.

De kenners zagen het toen al, dat waren 20 runs te weinig. En dat klopte ook, in 18.2 overs passeerden de tien VRA-ers ons totaal voor het verlies van 5 wickets. Jovuan nam twee wickets, Asief Hoseinbaks, Lesley en Jean elk één, Thijs van Schelven, Rogier Rooda en Doc geen. Dat betekende geen kwartfinale en teleurgesteld en snel weer naar huis.
Op zondag kregen wij de kans op revanche, de regulier thuiswedstrijd tegen deze keer elf VRA-ers. Captain Jeroen Brand verloor de toss en dus gingen we fielden. Imran Khan had vroeg succes en Jean liet Doc zijn vangtalent etaleren, waardoor 41 voor 3 na 10.2 overs op het vernieuwde en daardoor nog tragere scorebord, de wedstrijd in handen dus. Echter, we hadden buiten de routiniers Borren en Szwarczynski gerekend. Het publiek kreeg een staaltje prachtig batten voorgeschoteld, waar de liefhebbers de vingers van aflikten. Onze bowlerij kon geen vat krijgen, beide heren een spectaculaire century en voor ons de schone doch schier onmogelijke taak een 288 voor 4 te overtreffen.

Lesley had er geen zin in, Wesley, Jean en Henk Mol wel. Alle drie bereikten ze hun twenties, maar door de te grote focus op de almaar oplopende run rate, lieten ze zich te vroeg verschalken door de VRA-aanval, waarin de lelijkste en de kleinste domineerden, 99 voor 4 na 25.4 overs. Jeroen en Doc hadden meer geduld en bouwden aan een vertrouwenwekkend partnership. Het werd steeds stiller in het veld en steeds rumoeriger langs de lijn.  Beide heren bereikten in vlot tempo hun half-centuries, en ook de 200 werd zonder verder wicketverlies gepasseerd. De target 89 in 9 overs met mannen in vorm, dat leek haalbaar. Maar toen Jeroen zich vertilde aan een losse bal van Borren en met 65 runs werd gevangen, kwam de klad er wat in. Een ongelukkige en snelle run out van Rogier bracht de score op 223 voor 6 na 44.2 overs en dat was het definitieve breekpunt. Doc probeerde het nog wel, maar strandde op 75 runs. Daan die na zijn keeping innings nog verrassend fit was, sprokkelde nog wat, maar kreeg onvoldoende steun van Thijs en Imran, en Asief zag hoe in de 49ste over op 254 het laatste wicket viel. De tweede nederlaag van het weekend was een feit.

De meeste toeschouwers hadden genoten, bij de spelers overheerste de meer realistische teleurstelling. Er was vechtlust en veerkracht getoond, maar niet voldoende. De komende twee weken staan uitwedstrijden in de regio Rijnmond geprogrammeerd, hopelijk wordt de winnende geest dan weer teruggevonden.