Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Vriendschap verenigd

Gepubliceerd op 18 juli 2016 door Krijn Vrolijk

Quick I verloor zondag van Dosti. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“Optimi consilarii mortui”

Terwijl de wereld in rep en roer is, Almaty, Baton Rouge, gaat de cricketcompetitie gewoon door. Zondag de derde wedstrijd van een druk bezet weekend, thuis tegen koploper Dosti. Uit hadden wij nipt verloren, we waren gebrand op revanche. In vergelijking met zaterdag waren wij ongewijzigd. Dosti miste het batting geweld van Bassie van Zyl, die was opgeroepen voor Zuid-Afrika A. In zijn plaats speelde hun Pakistaans-Belgische coach van het tweede. En om alvast een tipje van de sluier op te lichten: “Die nummer 11 was toch de coach deed net alsof hij niet kon batten en niet kon bowlen bowlde ff onze peppie met een jaffer en daarna weer ff lekker om geen argwaan te wekken. Ik zie alles !!”, Doc Mol ipse dixit.

Captain Tim Gruijters won de toss, batten dus. Opener Wesley Barresi werd verrast door de first change, zie citaat Doc hierboven, en zat met 23 aan de kant. Collega Bob van Gigch lijkt langzaam te ontwaken uit zijn midzomer dip en opende gedegen, een keurige 27, 55 voor 2 na 16.3 overs. Tim had ook vandaag pech aan leg en zat weer snel met 10 aan de kant, 65 voor 3 na 19.3 overs. Ook nu zorgden Doc en Ryan Cartwright voor gedegen batten. Doc liet zich echter verrassen door scherp fielden en ging run out, 103 voor 4 na 28.1 overs. Jeroen Brand houdt meer van bowlen op niveau en kon nu wel voor goede ondersteuning zorgen. Het honderd partnership werd net niet gehaald, Ryan werd met een persoonlijke score van 82 gevangen, 201 voor 5 na 47.2 overs. Nummer zeven Henk Mol had moeite met zijn IPL-opdracht, maar tikte er toch nog 13 binnen. Jeroen bleef met 40 not out. De eindscore 219 voor 5 was op het aangegroeide gras tegen een aanval van niveau een par-score.

Het inmiddels in groten getale toegestroomde publiek genoot van zon en drank en ging er eens goed voor zitten. De bowlerij was goed maar niet on top, het veldwerk was op het gewende niveau. Wickets vielen, maar er werden ook kansen gemist. 68 voor 4 na 14.2 betekende druk bij Dosti. Alleen de routine van Ackermann wist van geen wijken. Terwijl om hem heen de wickets bleven vallen, 149 voor 7 na 31 overs, 174 voor 9 na 40.4 overs, hield hij het overzicht. Het publiek maakte zich al klaar voor het overwinningslied, en ook ons keurkorps dacht de overwinning in handen te hebben. Maar niet dus. Numero 11, de Pakistaans-Belgische coach, rukte op de eerste bal meteen uit, en een miss. Sloeg in de volgende over zijn bat tegen zijn helm, en een miss, en raakte steeds beter in zijn ritme. Aan de andere kant hield Ackermann zijn hoofd koel. Alle bowlers werden geprobeerd, Stephen Kriel op de dag na zijn twintigste verjaardag, Ryan, Henk, die even eerder zijn 400ste wicket in één had genomen, Thijs van Schelven, Asief Hoseinbaks, Jeroen en Doc, niets lukte meer. Rogier Rooda nog niet genoemd. Dosti passeerde ons totaal uiteindelijk op de tweede bal van de laatste over. Droefenis alom, de kans om gelijk met Dosti aan kop te komen was jammerlijk gemist.

Over de het toepassen van regels en taal van het arbitrale duo was enige onvrede. Over de scorers niets dan lof. Manager Panchu kon zijn geluk niet op en na afloop veel verhalen uit de oude doos met onze vrienden van Dosti. Volgende week tweemaal uit tegen Excelsior, vrijdagavond de kwartfinale T20 en zondag overdag de laatste in de eerste competitieronde voor de tweede plaats, voor meer thuisvoordeel in de top vier-ronde in augustus en meer finaleperspectief in september.

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon