Vanuit een geruit perspectief

Gepubliceerd op 26 juni 2017 door Krijn Vrolijk

Quick I verloor afgelopen weekend van HCC en Punjab. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“Double trouble”

Het was een druk weekend voor ons eerste. Zaterdag begonnen we met een T20 tegen HCC. Door diverse redenen, vriendschap, roosters en werk, konden wij niet onze sterkste selectie opstellen. Vanuit twee kwamen over Jovuan van Wyngaardt, die al eerder opdraafde voor de T20, Lucas Bogaartz, Stefan Ekelmans, Teun Landheer en Floris van der Kruijk, die vorig jaar al aan T20 had geproefd. Op een zeer rustige Diepput won HCC de toss en ging batten. Gelegenheidsaanvoerder Doc Mol opende met Jovuan de bowling. HCC had wat gehusseld met de batting line up, waardoor wij bij 48 voor 4 uitzicht kregen op een laag totaal tegen. Maar de dit keer laat ingaande Overdijk dacht er anders over. De totale Quick-aanval kon verder geen indruk meer maken. Op Asief Hoseinbaks na namen alle bowlers wickets, Doc en Jean Bredenkamp twee, Thijs van Schelven, Jovuan en Teun één. HCC eindigde op het voor hen mooie totaal van 177 voor 7.

Jovuan opende ook samen met Rogier Rooda de batting, maar was snel vertrokken. Vanaf dat moment liepen wij achter de feiten aan. Rogier hield wel keurig stand en kon het karige publiek entertainen met agressief batten, maar tegenover hem vertrok de een na de ander goedkoop. De senior spelers lieten het liggen, de debutanten hadden wat moeite met het niveau. Toen Rogier bij 84 voor 5 met 54 persoonlijke runs was vertrokken, was het gebeurd. Verder haalden alleen Thijs met 25 en Daan Vierling de dubbele cijfers, 116 voor 8 na 20. Een tweede T20-nederlaag, wat betekent derde geëindigd in de Haaglanden poule. Er is wel een vervolg, hoe dat er uit ziet is nog wat schimmig, maar dat is niet ongebruikelijk bij de KNCB.

Zondag was het Suikerfeest, dat betekende volgens de KNCB een verlate start tegen Punjab. Uit hadden we de eerste competitiewedstrijd van ze verloren, dus tijd voor revanche. Vaste waarden Imran Khan en Henk Mol waren afwezig, waardoor een debuut op Topklasse-niveau voor Teun Landheer en Govert Trappenburg. Ook op Quick was het rustig, dat kwam door het weer in Schotland. Captain Jeroen Brand verloor de toss, de Punjabi’s gingen batten.

Het vroege moskee-bezoek had hen goed gedaan, want ze gingen voortvarend van start. De Quick-aanval had moeite met lijn en lengte, maar liefst negen bowlers werden ingezet. Teun nam bij zijn debuut wel direct het eerste wicket, 38 voor 1 na 10 overs. Daarna was het initiatief bij de Zuid-Rotterdammers. Het spektakel kwam van randzaken, twee retired hurts in één over, regen en directe overaftrek, een keeperswissel, het 200ste wicket van Doc Mol en vervolgens een bowlerswissel in een over. Jean Bredenkamp en Lesley Stokkers namen nog wel wickets, Jeroen, Rogier Rooda, Thijs van Schelven, Govert en Asief Hoseinbaks hadden geen succes. Daan Vierling, die halverwege Wesley Barresi verving achter de palen, omdat die last kreeg van een eerder uitgekomde vinger, deed dat niet onverdienstelijk met twee caught behinds en geen (leg-)byes. Uiteindelijk kwam Punjab op 191 voor 6 na 43 overs, wat voor ons een DLS-par score van 214 opleverde en dat bleek te veel.

Alleen Doc Mol kon in de batting innings indruk maken met 64 runs, om heen vielen de wickets. Bij het vertrek van Doc op 136 voor 6 was de wedstrijd gespeeld. Slechts Daan en Thijs boden nog even tegenstand, maar op 187 voor 9 waren de 43 overs op en een zure nederlaag het resultaat. De aansluiting met de top is weg. Een slecht weekend achter de rug. Volgende week hopelijk beter tegen hekkensluiter Hermes DVS, weer uit. Dan gelukkig geen scoreboekjournalistiek.