Van oude mensen,

Gepubliceerd op 20 mei 2018 door Krijn Vrolijk

Quick verloor gisteren van HCC. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

Op een gure Pinksterzaterdag stond de vierde competitiewedstrijd uit tegen HCC op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor de ongewijzigde selectie, we wilden laten zien dat we toch echt wel kunnen cricketen. Captain Thijs van Schelven vervolgde zijn tosskunsten en we gingen batten. In de line-ups waren wel wat verdere nuanceringen aangebracht.

De goedgehumeurde Lesley Stokkers opende met youngster Teun Landheer. Terwijl zij rustig een partnership opbouwden, snelde familie en overige aanhang het terrein op. Verder was het op een verdwaalde voetbalhooligan na verdacht rustig. Dat had misschien te maken met een vervroegde aanvangstijd. Teun nam zijn taak, zoals alles, serieus op, maar zat helaas toch iets te goedkoop aan de kant. De van een stekelgarnaal allergie herstelde Jay Bista nam zijn plaats in. Lesley scoorde ondertussen ongestoord zijn runs, maar liet zich verschalken door een doorglijdende HCC-captain, wel een keurige 32, en 39 voor 2 na 13.4 overs. Jay kreeg gezelschap van Sean Davey en zij lieten zien hoe het moet. Jay nam de leiding, Sean ondersteunde. In de aanval kon de first change die vorige week met zijn niet bijzondere actie records brak, geen potten breken, zijn collega’s idem. Jay liet er geen gras over groeien, en scoorde zijn eerste half century in 58 ballen. Toen HCC uiteindelijk zijn Australische pro aanzette, werd het partnership gebroken. Sean liet zich verassen, een prima 28, en 138 voor 3 na 32.2 overs. Dat leek een stevig platform. Doc Mol groef zich vervolgens direct in, maar op 168 sloeg het noodlot toe. Doc gevangen, Rogier Rooda twee ballen later played on en vervolgens forceerde Jay zichzelf te vroeg en moest met een niet onaardige 90 runs naar de kant, 168 voor 6 na 40.1 overs. HCC had opeens de overhand. Het tempo stokte, Thijs dacht te veel aan zijn captaincy, maar Daan Vierling wilde van geen wijken weten. Hij sleepte met een ongeslagen 19 runs ons over de 200 heen, 201 all out in de toegestane 50 overs. De meningen waren verdeeld.

Na een niet vermeldenswaardige lunch kreeg vertrouwde opener Imran Khan steun van de andere youngster Govert Trappenburg. Imran kreeg nog wel de in de bowlerij uitstekend opererende Aussie Street played on, 14 voor 1, maar had duidelijk last van de vasten. Govert was ook hongerig, als immer, en zorgde direct voor dreiging. Maar de ijzersterke Haagse drie liet zich niet van de wijs brengen. Al dan niet goed gesteund door zijn partners bracht hij de jubilaris in veilige haven. Ondanks goede bowling changes, het fielden was deze keer niet messcherp. Sean en Doc bowlden uitstekend, respectievelijk 2 voor 30 in 10 en 3 voor 32 in 9. Daan doet het steeds beter achter de palen en Thijs had nog een razendsnelle run out, maar te veel extra’s. Even leken wij rond 150 een doorbraak te kunnen forceren, van 149 voor 3 naar 155 voor 6. Helaas, na 46 overs stond Staal op 98 not out en had HCC gewonnen met drie wickets, 205 voor 7.

De dingen die voorbijgaan
Toen was het tijd voor de festiviteiten. De oude Haagse vierde het 275-jarig bestaan van Olympia en had uitgepakt. Tal van activiteiten waren georganiseerd. Voor ons kwam het allemaal wat bekend voor. Op het bijveld, waar wij vanaf half juni ons gaan voorbereiden op het seizoen 2019, streden de hele dag tal van voetbaljeugdteams voor lijfsbehoud. Dat werd omlijst door wezenloze ouders op zoek naar uitleg over dat wonderlijke spel op het hoofdveld en naar de scheidsrechter. De ambulance deed ook weer zijn traditionele optreden. Na de wedstrijd waren er diverse prijsuitreikingen en loftuitingen op de historie. Er werd nog geschoten met papier en Victor Mids toverde de verloren gewaande scheidsrechter uit de hoge hoed. Het in volstrekte paniek geraakte Benoordenhouts moedertje kon eindelijk de rust hervinden. Aan het spit was een varkenseend geregen, waaraan de spelers en feestgangers zich genoeg deden. Er werd ook nog wat gedronken.

Maandag, tweede Pinksterdag, vervolgen wij thuis tegen de landskampioen Excelsior’20, hopelijk kunnen we dan verder voortborduren, gewoon om 11 uur.