Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Van Kraaien en Roosters

Gepubliceerd op 19 juni 2017 door Krijn Vrolijk

Quick won gisteren van HBS. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“(Don’t fear) The Reaper”

De laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft was thuis tegen HBS. Vorige week nog dik verloren van ze in de T20, dus belust op revanche. Langs de ene zijde was het de meisjes tegen de papa’s, langs de overige zijden settelde het al vroeg binnengestroomde reguliere publiek zich. Het beloofde een warme dag te worden. Captain Jeroen Brand won de toss en koos verstandig voor fielden.

Naast vaste opener Imran Khan werd tactisch direct de spin van Thijs van Schelven ingezet. Maar toen Imran succes had met de eerste bal van zijn tweede over, werd Thijs weer snel vervangen door Jean Bredenkamp. Beide pacers gaven weinig weg, het veld ook nog niet, en sloegen weer toe, 19 voor 3 na 8.1 overs. Herstel kwam er van de man in vorm Morgan die in no time zijn halve century bereikte, vooral Asief Hoseinbaks werd hard aangepakt. Maar ondertussen brak Asief wel het partnership, 79 voor 4 na 19.4 overs, goede stumping van Wesley Barresi. Vervolgens werden twee vangen gemist, maar die bleken gelukkig niet al te duur. De captain had zichzelf aangezet en kreeg Morgan met de steun van Nelson aan de boundary gevangen, textbook vang van Rogier Rooda, 111 voor 5 na 28.4 overs. Daarna was de koek bij HBS eigenlijk op. Er werd nog wat gesparteld, maar Jeroen, Thijs en Jean namen op frequente basis de laatste wickets, 148 all out na 43.2 overs. Mooie cijfers voor Imran, Thijs en Jeroen, goed werk achter de palen van Wesley.

Voor wat oudere heren uit het publiek het moment om iets anders te gaan doen, die houden er erg van om zichzelf te horen praten, veel herinneringen uit de oude doos en vooruitblik op al wat nog komen gaat.

Wesley en Lesley Stokkers openden de batting. Wesley kwam aanvankelijk goed weg, maar had toen pech. Lesley had zich dit keer duidelijk beter voorbereid en liet er geen gras over groeien. Gesteund door Henk Mol werd de HBS-aanval afgeslagen. Totdat Henk ongelukkigerwijs het slachtoffer werd van de eerste rechte slag van Lesley, 78 voor 2 na 16.2 overs. Vervolgens Jean op zijn eerste bal en HBS kreeg weer wat kleur op de wangen. Doc Mol bracht de rust terug en de 100 werd in rap tempo bereikt. Een wanhopige dubbel change in de HBS-aanval bracht toch nog succes. Doc en Lesley, wel na het bereiken van zijn tweede half century van het seizoen, in opeenvolgende overs naar de kant, 107 voor 5 na 23.3. Jeroen en Daan Vierling lieten zich echter niet van de wijs brengen en de finish kwam in zicht. Daan verslikte zich nog wel, maar Rogier bezegelde de overwinning met twee opeenvolgende boundaries, 150 voor 6 na 35 overs. 

De teamgathering van de vrijdagavond had duidelijk succes gehad. We kunnen terugkijken op een behoorlijke eerste seizoenhelft, twee keer terecht verloren, een keer weggegeven en een keer geluk, de rest gedegen overwinningen. Een keurige met het verassend goed meedraaiende HBS en VRA gedeelde tweede plaats op de ranglijst, achter de nog ongeslagen landskampioen Excelsior’20. De perspectieven zijn goed. Volgende week eerst op zaterdag nog de laatste T20 uit de Haaglanden poule uit HCC met kansen voor de aanstormende jeugd. Zondag de return thuis tegen Punjab.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon