Typisch Thurlede

Gepubliceerd op 24 juli 2017 door Krijn Vrolijk

Quick verloor gisteren van Excelsior. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“Don’t let me be understood”

Op de zondag voor de zomerbreak was Excelsior’20 onze opponent. Een laatste kans om de competitie weer open te breken. We begaven ons in het leesgebied van de Schiedammer Online, het trouwe lokale sufferdje dat altijd een genuanceerd beeld geeft van alles wat de Schiedammer lief is. Dus dat was uitkijken geblazen met ons commentaar. Gelukkig was trouwe supporter Sanjay bereid om aan de verslaggever van dienst de Haagse kijk op het gebeuren te vertolken.

Captain Jeroen Brand won de toss en koos voor batten. De aan de Brexit ontglipte Henk Mol was terug en speelde voor de alvast vakantie vierende Rogier Rooda. De opening, ietwat verlaat vanwege een regenbuitje, van het olijke duo Wesley Barresi en Lesley Stokkers bood vertrouwen. Totdat Wesley zich verkeek en played on ging. Henk startte als vanouds, maar had wel zin in een korte run, waardoor Lesley en de umpire verrast werden. Het resultaat was Lesley met 25 run out en gefrustreerd aan de kant, 39 voor 2 na 11.4 overs. Jean Bredenkamp leek verlost van zijn zorgen en bracht de rust terug. Dat duurde echter ook weer niet al te lang, een onzin schot en veel te vroeg naar de kant en de zorgen weer terug. En toen opvolger Doc Mol in de volgende over de andere umpire verraste met een korte run, run out dus, zagen de zaken er opeens veel minder rooskleurig uit, 64 voor 4 na 19.1 overs. Jeroen trachtte met Henk het tij te keren, maar Excelsior had duidelijk de overhand en de run rate zakte ineen. Sommigen filosofeerden nog over verdedigbare totalen, maar toen Jeroen een full toss verkeerd beoordeelde en het scorebord 84 voor 5 na 29 overs aangaf, leek ook dat een illusie. Henk probeerde het wel, maar kreeg weinig steun. Daan Vierling en Teun Landheer keerden helaas snel terug naar de bank. De inmiddels teruggekeerde regen vergrootte de concentratie ook niet. Na enig oponthoud dacht Henk zelf ook maar eens een kort runnetje te kunnen scoren. Deze keer verraste hij zichzelf en was er een derde run out te noteren, gestrand met een persoonlijke 45. Daarna was het snel gedaan en na 43.5 overs hadden wij het schamele eindtotaal van 126 bereikt. De Schiedamse aanval was niet bijzonder geweest, we hadden dit volledig aan onszelf te wijten.

Toch slaagden wij erin de knop om te zetten en vanaf de eerste gebowlde bal was er weer fighting spirit. Het Schiedamse openingspaar kreeg geen vat op Imran Khan en Jeroen. Na enige wanhopige maar vergeefse appeals werden beiden toch ingerekend en met 17 voor 2 na 9.1 overs leek het nog een wedstrijd te worden. De twee buitenlandse pro’s, waar de landskampioen dit seizoen al zoveel aan te danken heeft, groeven zich vervolgens in en de run rate stokte. Bij de eerste waterbreak leek 36 voor 2 na 17 overs een mooi tussenstandje om de druk verder op te voeren. Maar wat alle aangezette bowlers ook probeerden, Asief Hoseinbaks en Thijs van Schelven met hun spin, Henk, Doc, en Jean met hun pace, beide heren lieten zich niet van de wijs brengen. Zonder gekke dingen te doen en rustig de mindere ballen afstraffend, kropen zij onder de druk vandaan en brachten zij de rust terug bij het thuispubliek. Zonder verder wicketverlies de 100 op na 37 overs. Toen ook Lesley werd aangezet, begreep een ieder dat de wedstrijd was gespeeld. In over 41 was het allemaal gebeurd. Een verdiende overwinning en luid applaus voor de thuisclub, een volgende titel lijkt hen niet meer te kunnen ontgaan.

Voor ons resten in augustus nog vier potjes om des keizers baard. Hopelijk slagen we er wel in om het seizoen met wat positieve noten af te sluiten. Allereerst dan maar op 6 augustus, thuis tegen medemiddenmoter HCC.