Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Treurnis op Thurlede

Gepubliceerd op 25 juli 2016 door Krijn Vrolijk

Quick I verloor zondag van Excelsior. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“Nemo solus satis sapit”

De laatste wedstrijd in de eerste fase van de competitie bracht ons bij Excelsior’20, waarvan we thuis hadden gewonnen en vrijdagavond in de kwartfinale T20 hadden verloren. Op het spel stond de versteviging van onze tweede plaats. Het was wederom een stralende dag, het veld lag er nog steeds schitterend bij en deze keer speelden wij op gras.

De van een korte break teruggekeerde captain Tim Gruijters verloor de toss en mocht deze keer batten. Wesley Barresi en Bob van Gigch openden dit maal op rustige wijze. Dat had misschien ook iets met het wicket te maken, hoewel redelijk groen was het zo dood als een pier. De Schiedamse aanval was soms nog wat onnauwkeurig, zodat er wel runs gescoord konden worden en extra’s geïncasseerd. De basis voor een hoog totaal leek te worden gelegd. Bob werd er toch wat ongeduldig van en dus gevangen met op zich een prima score van 31, 64 voor 1 na 11.4 overs. Tim kwam Wesley assisteren en het werd steeds warmer. Wesley leek op weg naar een hoge persoonlijke score, maar werd op 43 het slachtoffer van het bowlen van hun Zuid-Afrikaanse toerist in combinatie met een mooie West-Indische slipvang, 89 voor 2 na 19 overs. En toen waren we het kwijt. Tim dacht duidelijk aan andere dingen, en Doc Mol had last van zijn rib, 95 voor 4 na 22.4 overs. Ryan Cartwright en Jeroen Brand verrichtten als zo vaak dit seizoen herstelwerkzaamheden, maar het tempo stokte. De Excelsior-aanval was on top en voor ons moeilijk bespeelbaar. Jeroen kon zijn frustratie daarover niet bedwingen en werd gevangen, 131 voor 5 na 34.5 overs. Ryan bleef staan, maar kreeg ze ook moeilijk weg. Daan Vierling, Rogier Rooda en Thijs van Schelven probeerden wat ze konden, maar dat was niet genoeg, 158 voor 8 na 45.3 overs. De laatste overs lieten onorthodox staartbatten van Stephen Kriel zien, terwijl Ryan aan de andere kant not out bleef met 33, wij eindigden zo op 175 voor 8 na 50 overs. Dat leek te weinig. Het toegestroomde Schiedammer publiek ging er eens goed voor zitten, de meeste Quick-supporters vertrokken voor een lunch elders.

Openingsbowlers Ryan en Stephen wisten wat hen te doen stond, lijn en lengte. Dat lukte over het algemeen wel, maar Excelsior had geduld en geen haast. Pas in de negende over kreeg Ryan loon naar hard werken, 33 voor 1. Danger man Verhagen merkte dat het geen vrijdagavond was en hield het hoofd koel, de West-Indische coach ondersteunde dat van harte. De heren bouwden rustig verder. De spin van Thijs, Tim en Asief Hoseinbaks werd geprobeerd, echter zonder succes. Ook Jeroen en Rogier werden aangezet, maar zij konden eveneens niet voor een doorbraak zorgen. Uiteindelijk sloeg het lbw-virus toe, eerst bij Tim die in zijn negende over opener Verhagen verschalkte. Vervolgens bij de weer aangezette Stephen, 118 voor 4 na 33.1 overs. Zou het dan toch nog lukken? Maar nee, captain Heggelman en de slechts één fout makende Ingram tikten het potje rustig binnen, daarbij goed geholpen door slordig fielden. Een verdiende overwinning voor de sympathieke Schiedammers. Zij kwamen hiermee gelijk in punten, maar door onze betere netto run-rate blijven wij tweede. Dat betekent in de tweede fase van de competitie tweemaal thuis en eenmaal uit. Komend weekend kunnen wij onze zonden overdenken. 7 augustus start de tweede fase van de competitie, met tegenstanders Dosti, Excelsior’20 en ACC.

De arbitrale leiding was wederom in handen van de heren Din en Van Liemt, de score werd zoals het hoort verzorgd door een uitgeruste Jaap. Voor de meelezende Excelsior-aanhangers, bovenstaande is goed bedoeld, en neem het niet al te serieus.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon