Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Timloos Thurlede

Gepubliceerd op 24 juli 2016 door Krijn Vrolijk

Quick verloor de T20-kwartfinale van Excelsior. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“Quisque suae fortunae faberʺ

Op een zonnige vrijdagavond speelden wij onze kwartfinale T20 uit tegen Excelsior ’20. Het veld lag er schitterend bij, de pitch was van kunstgras. De kleedkamers zijn nog steeds mijlenver van het veld. Het publiek druppelde langzaam binnen, aan de leeftijd te zien meer thuis- dan uitpubliek. In plaats van druppelde kan daarom ook rolde worden genoemd. De opstelling, hoe kan het ook anders, was iets gewijzigd, waarover later meer.

Bij afwezigheid van de reguliere captain, die in zijn plaats zijn ouders had gestuurd, nam Wesley Barresi de honneurs waar, verloor de toss, dus fielden. Een onorthodoxe opening met spin van Thijs van Schelven had direct succes, 0 voor 1 na drie ballen. Aan de andere kant kon Rogier Rooda dat niet nadoen. De mannen van Steeds Hoger namen direct het heft in handen en lieten zien hoe T20 gespeeld moet worden. Schitterend batten en scherp runnen, onze bowlers kwamen er even niet aan te pas. Wat Stephen Kriel, Asief Hoseinbaks, Jeroen Brand en Doc Mol ook probeerden, geen resultaat. Een hoog totaal lag in het verschiet, na 11 overs 102 voor 1. Dus werd Thijs opnieuw aangezet en met direct succes, 112 voor 2 na 12.3 overs. Het partnership was gebroken en opeens was alles anders. Ryan Cartwright, aanvankelijk gespaard, nam het wicket van topscorer Verhagen, 66 uit 39 ballen (geen 59 Mieke), gezien zijn batting talent kan het geen familie van onze nieuwe buffetkoning zijn. De score op 121 voor 3 na 14 overs. Asief had meteen zijn lijn en vertrouwen terug, miste nog wel een ogenschijnlijk makkelijke caught & bowled, maar nam uiteindelijk 3 voor 20 in vier overs. Excelsior kon zijn aanvankelijke overhand niet optimaal verzilveren en eindigde op 148 voor 6. Thijs eindigde met 2 voor 13 in vier overs, daar kun je mee thuiskomen. Een goed herstel en als het licht zou blijven prima te maken.

Wesley Barresi opende en ging voor de zevende maal lbw dit seizoen, ditmaal met één run. Of het aan zijn spel of aan het umpirecorps ligt, daar zijn heel wat Latijnse spreuken op los te laten. Collega opener Bob van Gigch had de grootste moeite het runtempo van zijn nieuwe partner Ryan bij te houden. En vervolgens gaf hij zijn wicket weg, ook met één aan de kant, 6 voor 2 na 1.2 overs, niet de opening die je zou wensen. Ryan zorgde met Doc gelukkig voor enig herstel. Het tempo werd opgevoerd en het in zeer beperkte mate opgekomen Quick-publiek kreeg weer vertrouwen. Doc liet zich echter te makkelijk uit de tent lokken door de eerste spin, 47 voor 3 na 6.2 overs. Jeroen nam zijn rol over en dus weer herstel. Echter het tempo stokte, de run-rate kroop stiekem omhoog en de druk dus ook. En toen beide heren zich lieten verleiden tot schoten op drie achtereenvolgende wides, was het resultaat een run er bij en twee wickets down, 87 voor 5 na 14.2 overs. Donkere wolken pakten zich samen boven Quick en Schiedam. De youngsters Daan Vierling en Rogier wisten zich in een schier onmogelijke positie geplaatst en konden het tij niet meer keren. En ook de altijd enthousiaste Stefan Ekelmans wist dat het hopeloos was, 110 voor 9 na de toegestane 20 overs.

Zo eindigde onze T20-campagne in mineur. Dat geeft ons wel de gelegenheid om onze focus geheel op de reguliere competitie te richten. Zondag wacht ons daarin alweer de club van Gouka, Schewe en Van Troost. De tweede plaats en meer thuisvoordeel in de nacompetitie staan op het spel. Wij hopen op meer publiek in Schiedam.

Umpires van de avond waren de heren Akram en Van Liemt. De score werd tijdens Jaap’s vakantieweken vlekkeloos verzorgd door de familie Stokkers. Deze keer wel wat verlaat door afslagonenigheid. Er leiden vele wegen naar de regio Rijnmond, maar slechts één naar Thurlede.  

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon