Sompig slotstuk

Gepubliceerd op 22 augustus 2016 door Krijn Vrolijk

De wedstrijd Dosti – Quick verregende. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“Finis ecce laborum”

Na het vertrek (gedwongen?) van de bondscoach was de rust weergekeerd in de selectie en kon een ieder zich weer op zijn eigen manier voorbereiden op de laatste wedstrijd, uit tegen Dosti. Nog een enkele oprisping bij degenen die de reglementen niet goed lazen, verder het reguliere app-verkeer. De zondagmorgen was kenmerkend voor onze omnisportvereniging. Terwijl wij noordwaarts afreisden naar Amsterdam, met eigen vervoer, stapte het eerste voetbalteam aan boord van de luxueuze Beuk-touringcar met eigen Quick-chauffeur, die hen zuidwaarts naar de seizoenopening tegen Dosko zou brengen, verschil tussen Top- en Hoofdklasse moet er zijn.

De weersvoorspellingen waren divers, de moessonbuien waardoorheen wij ons een weg worstelden voorspelden beter. Sportpark Drieburg zag er desolaat uit, bij buurman JOS was zelfs het kunstgrasveld ondergelopen. Bij nadere bestudering bleek de pitch van Dosti wel gecoverd, maar het was minimaal. Overigens dat weerhield de meeuwen er niet van rustig over het veld te dobberen. Captains en umpires waren het snel eens: onbespeelbaar. Dat bood ons de gelegenheid alternatieven voor de zondagbesteding te onderzoeken. Bowlen, maar dan op z’n Schevenings, dat werd het, met dank aan the 12th man. Een genoeglijk uurtje ballen rollen naar 10 pins. Een mooi afscheidsevent voor onze Zuid-Afrikanen die deze week huiswaarts keren. Afgetopt met oer-Hollandse pannenkoeken en poffertjes op de boulevard, wat wil je nog meer.

Oh ja, de wedstrijd tegen Dosti moet officieel worden overgespeeld voor een reguliere afronding van de competitie. Dat zal op de aankomende zaterdag zijn, op volle sterkte zullen we dan zeker niet meer kunnen acteren, en of het uiteindelijk nog doorgaat, volg de verdere berichtgeving.