Slotakkoord in mineur

Gepubliceerd op 28 augustus 2017 door Krijn Vrolijk

Quick verloor gisteren van HBS. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“Los Endos”

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017 tegen en bij onze buren van HBS ging slechts om de eer. Het bood ons de gelegenheid om nog meer nieuw, maar ook wat oud bloed in te passen. Abhi Gill, topscorer van Quick 3, maakte zijn debuut, Alex Pototsky keerde na zes jaar Zami-cricket terug voor zijn 172ste wedstrijd in Quick 1. En de weersvoorspellingen waren in elk geval ook zonnig.

Captain Jeroen Brand verloor voor de verandering de toss en dat betekende fielden. Imran Khan en Jeroen openden de bowling en werden direct flink aangepakt. De economy rate van Imran ging daardoor van onder naar net boven de 3, nog steeds een indrukwekkende seizoensprestatie. Het noopte onze captain tot ongebruikelijk snelle bowlingchanges, maar dat bracht niet direct verlichting. Na 10 overs 85 op het bord, het openingspaar geen moment in de problemen, en een monsterscore lag voor de Kraaien op het razendsnelle, maar cricket onwaardige kunstgras in het verschiet. Pas op 99 slaagde Rogier Rooda er in wat terug te doen, hij bood een makkelijke vang aan Doc Mol en dat deed het scoringstempo wat afzwakken, maar nog steeds. Jeroen nam het tweede wicket, 139 voor 2 na 20.3 overs, waarna de Australische pro’s het heft in handen namen. Rutgers verkeek zich op een korte run en ging run out, Morgan bereikte de mijlpaal van 1000 runs en werd vervolgens in de eerste bal na de drinkbreak op bowlen van Doc aan de boundary gevangen door Wesley Barresi, 217 voor 4 na 40.3 overs. Daarna was de wedstrijd wat meer in evenwicht, maar spinners Lesley Stokkers met twee wickets en Wesley zonder slaagden er niet in het scoringstempo verder te drukken. Doc en Jeroen namen elk nog een wicket wat uiteindelijk het ambitieuze totaal van 284 voor 8 op het bord bracht na 50 overs.

Net als vorige week openden Lesley en Joost van Schelven de batting. Joost dit keer met minder succes, hij miste duidelijk zijn broer en las ook nog een bal verkeerd. Lesley zag daarna Rogier, Daan Vierling en Doc in komen en ook weer redelijk snel vertrekken. De scoringsrate was misschien nog wel ok, maar de wickets vielen te snel, 90 voor 4 na 19 overs, een overwinning leek op dat moment te veel gevraagd. Toen Lesley zelf vervolgens zoals ze dat in Schiedam zo mooi zeggen, werd weggevingerd en met een persoonlijke 32 naar de kant moest, was de wedstrijd gespeeld. Wesley nam wel het initiatief, maar voor Alex ging het allemaal te snel, Abhi moest duidelijk wennen en Tycho de Mooij kon deze keer niet zo veel bijdragen. Wesley bereikte nog zijn half century, maar onderging vervolgens ook de Schiedamse behandeling. Op 182 was het all out en hadden we slechts van 39.4 overs gebruik gemaakt, een smadelijke nederlaag tot gevolg. Het bood wel meer tijd om na te praten met onze vrolijke vrienden van stroomafwaarts.

Het seizoen heeft in het teken gestaan van records, vertrek en afscheid, met daarin helaas een ietwat droeve hoofdrol voor Henk Mol. Uiteindelijk evenveel gewonnen als verloren, mooie overwinningen, maar ook bedroevend slechte wedstrijden, resulterend in een vijfde plaats in de eindrangschikking, en daar horen we dan ook. Voor verdere nutteloze nabeschouwingen en achterlijke analyses wordt verwezen naar andere instanties. Dit was het.

Misschien nog wel leuk voor de vaste lezers, deze rubriek werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Alphaville, Blue Öyster Cult, Chuck Mangione, Deodato, Faithless, Faith No More, George Michael, Jean-Michel Jarre & Yello, Marillion, Massive Attack, Metallica, Olivier Weiter & Das Mädchen, Pink Floyd, Queen, Santa Esmeralda, Steve Hackett, The Crystal Apes, en The Last Shadow Puppets. Wie weet tot volgend seizoen.