Sensationele invalbeurten

Gepubliceerd op 21 augustus 2017 door Krijn Vrolijk

Quick won gisteren van Dosti. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“Flick of the wrist”

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen bracht Dosti United, het bracht ook het debuut van de zestienjarige Tycho de Mooij en de terugkeer van voormalig CricketEurope correspondent Joost van Schelven. Verder waren er geen verassingen. Het beloofde een mooie dag te worden.

Captain Jeroen Brand won de toss en besloot te gaan batten. Joost opende met Lesley Stokkers en ging direct vol overtuiging van acquit met een zes, de toon was direct gezet. Beide heren hadden er zin in en werden daarbij geholpen door een niet al te nauwkeurige Dosti-aanval en een uitermate goed geprepareerd veld. De bank en het publiek zaten te genieten. Lesley werd uiteindelijk het slachtoffer van een miscommunicatie en ging run out met 38, 79 voor 1 na 20.5 overs. Joost liet zich daardoor niet van de wijs brengen en werd beheerst gesteund door Jean Bredenkamp, die zijn laatste wedstrijd speelde. Joost bereikte zijn 50 nog in rustig tempo, 91 ballen, daarna kwam de versnelling en zijn eerste century in Quick 1 in 118 ballen. De toeschouwers stonden op de banken. Uiteindelijk liet hij zich met een persoonlijke topscore van 121 stumpen, het was mooi geweest, de score inmiddels 211 voor 2 na 39.3 overs. Jean nam het initiatief over en werd agressief gesteund door Rogier Rooda. Jean deed het allemaal wat sneller, 50 in 44 ballen, en voor zijn eerste century in Nederland had hij slechts 65 ballen nodig. Vervolgens gevangen met een persoonlijke score van 106, en 298 voor 3 na 47.4 overs. Rogier ging ook nog uit met een keurige 30 en dat bracht onze seizoenstopscore op 315 voor 4 na 50 overs. We gingen tevreden lunchen.

Dosti probeerde het aan bat nog wel, maar kwam nooit meer in de buurt. Het bood de gelegenheid aan onze andere invaller om uit te blinken. Imran opende als vertrouwd met twee snelle wickets, goede vangen van vaste invalkeeper Daan Vierling en debutant Tycho. Jeroen sloeg ook direct toe, 36 voor 3 na 8.4 overs. Daarna kon Jeroen de rest van zijn bowling arsenaal aanspreken. Thijs van Schelven had geen succes, Doc Mol en Lesley hadden het wel, de laatste mede door een schitterende vang van Tycho. Die vervolgens zijn debuut helemaal geslaagd maakte met zijn eerste Topklassewicket, 112 voor 6 na 26.3 overs. Rogier deed ook nog een duit in het zakje met twee wickets, 139 voor 8 na 31.1 overs. Ook hij had een geslaagde dag. Toen begonnen de vriendelijke Amsterdammers nog even tegen te stribbelen, maar daar maakte instant bowler Wesley Barresi een einde aan, twee afgedwongen run outs, en 182 all out. Een schitterende overwinning met verrassende individuele prestaties.

Volgende week sluiten wij het seizoen af bij onze buren. Het gaat dan nog om het Haagse kampioenschap. Een ieder is benieuwd welke elf er dan zullen aantreden.