Psyche

Gepubliceerd op 11 mei 2018 door Krijn Vrolijk

Quick verloor gisteren van Dosti. Hieronder een verslag van Jan Bruggeman.

Hemelvaart bracht ons het onvoorspelbare Dosti. Op een kaalgeschoren Nieuw Hanenburg was het rustig in de ochtend. Alle tijd om de enthousiaste voetbaltrainers te wijzen op de mogelijkheden van de fietsenstalling. In vergelijking met de eerste competitiewedstrijd was Teun Landheer in de plaats gekomen van Mart Spruit. Captain Jeroen Brand won wederom de toss en besloot wederom te gaan fielden, de meningen waren daar achteraf over verdeeld.
Als vertrouwd opende Imran Khan de bowling van de Crowswood end. Van de Grandstand end stelde Jeroen zijn hammies op de proef. Maar het openingspaar van Dosti kon niet in de problemen worden gebracht. Het razendsnelle veld beloonde daarbij elke slechte bal. Jeroen had het na vier overs gezien en bracht Sean Davey. Die bowlde zuinig en netjes, maar zonder echte dreiging. Imran kon ook geen potten breken en werd gechanged voor Jay Bista. En dat bracht wel direct succes, een lbw en 44 voor 1 na 13 overs. De Drieburgers lieten zich daar echter niet door van de wijs brengen en bouwden rustig verder. Opnieuw Jay slaagde er in ook de andere opener te verschalken, deze keer met een c&b, 74 voor 2 na 21 overs. Van de andere kant was inmiddels Doc Mol aangezet en de aanstaande vader bowlde als een jonge god. Verlost van nam hij de middle order uit de weg. Alleen slaagde de tegenstander er wel in rond een gelukkige routinier en uiteindelijke topscorer Hafeez de runs te blijven sprokkelen. Doc eindigde met 4 voor 38 na 10, maar het scorebord noteerde toen al 162 voor 6 na 42 overs. De weer teruggebrachte Sean nam zijn eerste Nederlandse wicket, 1 voor 35 na 10, maar ook de staart, met uitzondering van het Haagse gedeelte, zorgde voor goede ondersteuning. De Nederlandse spin kon deze keer geen succes noteren, Jeroen en Imran namen de laatste twee wickets. Het veldwerk op de Haagse Kalahari was verder goed verzorgd met een run out en twee volwassen vangen van Teun. Ook over de eindscore, 209 all out in de volledige 50 overs, waren de meningen verdeeld.

Na een gemêleerde lunch mochten wij proberen dit totaal te passeren. De opening zag er goed uit, Jay en Lesley Stokkers straalden vertrouwen uit. Maar al snel vonden aanval en kunstgraspitch elkaar. Op 30 sloeg vervolgens het noodlot toe, Jay met een topscore van 19, dan weet de kenner genoeg, Lesley als enig andere in de dubbele cijfers, ook de leek weet het dan wel, en Sean zonder score, 30 voor 3 na 9.3 overs. Vanaf dat moment liepen wij achter de feiten aan. Mede door agressief appelleren voerde de Amsterdamse aanval de druk nog verder op. Geen enkele batsman slaagde er in zijn plannen in de praktijk te brengen. Man of the match Hafeez bleek erg lastig te bespelen. De wedstijd bloedde dood als een nachtkaars, een schamele 71 all out na 29.2 overs. Voor waar niet iets om over naar huis te schrijven.

Ook de umpires hadden het moeilijk met het redelijk onvoorspelbare wicket. Jaap was voor even terug voor het boek, Pim bediende het bord alsof het een treetje chocomel was, Jos ontving onderwijl een cursus lijntrekken. Het middagpubliek concentreerde zich rond de buitenbar. Al met al was het een gure en wat troosteloze hemelvaartdag. Zaterdag zullen we ons moeten herpakken tegen een andere titelkandidaat, VOC, in het Noordoost-Rotterdamse Schiebroek.