Niet Klaar

Gepubliceerd op 07 augustus 2017 door Krijn Vrolijk

Quick verloor gisteren van HCC. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“No confidence”

Na het prachtige kampioenschap van onze Zami 1 op de late zaterdagmiddag, was het op de zondag tijd voor serieus cricket. De 107de versie van Quick-HCC stond op het programma, ditmaal op onze thuisbasis Nieuw Hanenburg. Op papier waren we er met onze sterkste opstelling klaar voor, de praktijk zou anders uitpakken. Het publiek, voor zover niet met vakantie, had er wel zin in, ook het Benoordenhout was leeggestroomd.

De toss werd door captain Jeroen Brand gewonnen, hij koos wederom voor batten. Omdat reguliere opener Wesley Barresi er nog niet klaar voor was, opende Jean Bredenkamp deze keer samen met Lesley Stokkers. De aanval van de kroonleeuwen kon in eerste aanleg geen indruk maken, maar na de first en second change was het andere koek. Twee slipcatches en een lbw, Henk Mol z’n eerste bal, en het stond 24 voor 3 na 7.4 overs. Daarna bleef het worstelen voor al onze batsmen, slechts Thijs van Schelven kon nog enige indruk maken met 29 runs. Het was niet hoogstaand, en na 32.2 overs stond het schamele totaal van 107 op het bord, all out dus. Vaste scorer Jaap Krulder kon het niet langer aanzien en vertrok voor een kraamvisite. Tweede scorer Sarissa nam de honneurs waar en kon opmerken dat de vervroegde lunch geïmproviseerd was.

Het totaal was niet hoog, maar verdedigbaar. De eerste over van Jeroen beloofde echter niet veel goeds. Hun Zuid-Afrikaanse prof was wel op zoek naar zijn 1.000ste run van dit seizoen en had ook nog eens haast. Uiteindelijk in zijn sneltrein wel het slachtoffer van Jeroen, mooi gevangen door vaste invalkeeper Daan Viering. Van de andere kant hield Imran Khan de run rate nog enigszins schappelijk en nam daarbij twee wickets. Ook Doc Mol, een teleurgestelde Asief Hoseinbaks en Thijs probeerden het. Het leverde alleen succesjes op voor Doc, een wicket en een run out, die laatste veroorzaakt door de taalbarrière (hoog Haags versus laag Engels). Rogier Rooda herleefde ondertussen de busrit. Toen ook Lesley werd aangezet, begreep een ieder dat de wedstrijd was gespeeld. In de 23ste over passeerden de Koninklijken het totaal voor het verlies van vijf wickets. Een ontnuchterende nederlaag. Het bood de beide heren umpire de gelegenheid aan hun andere middagverplichtingen te voldoen.

De gasten keerden tevreden terug naar hun Noord-Haagse doorzonwoningen. De gastheren likten hun wonden en spoelden de kater weg met het aangeboden bier van de trouwe familie Van Es. De analyse, kritiek en conclusie van het als altijd deskundige thuispubliek was niet mals, gelukkig was er nog een damesfinale op de tv. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen ACC, hopelijk valt er dan meer cricket te genieten.