Het heilige weten

Gepubliceerd op 11 juni 2018 door Krijn Vrolijk

Quick verloor zondag van HBS. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

De zondag stond in het teken van afscheid. De eerste T20 van het seizoen was tevens de allerlaatste cricketwedstrijd op echt Nieuw Hanenburgs gras. Het vervolg van de dyptich tegen HBS. Doc Mol had professionele verplichtingen, youngster Tycho de Mooij nam zijn plaats in. Jay Bista won de toss en besloot tot batten. De material men hadden de screens voorzien van donker plastic, voor het eerst werd er met een witte bal gespeeld. En dat was ook voor het toegestroomde publiek wel handig.

Jay opende zelf met Bob van Gigch, en zoals dat hoort in T20 aanvallend. De aanval van de Kraaien was ook aanvallend. Runs vloeiden snel, maar wickets ook. Bob zijn bijdrage bleef beperkt, die van Jay en Lesley Stokkers onder de maat, van Sean Davey en Teun Landheer gering, 62 voor 5 na 10.1 overs. Daan Vierling en Stefan Ekelmans zorgden net als op de zaterdag voor herstel, waar zo’n mini-Quickkamp al niet goed voor is. Alleen misschien wat weinig boundaries. De run rate bleef rond de zes steken en dat was below par. Stefan sneuvelde uiteindelijk met 29 runs, 110 voor 6 na 18 overs. Rogier Rooda heeft de vorm nog niet gevonden en met enige steun van Thijs van Schelven eindigde Daan op 28 not out en bereikten wij 122 voor 7 in de regulier 20 overs. Dat leek een lastig verdedigbaar totaal.

Die voorspelling werd al snel werkelijkheid. Vanaf de tweede bal liet het openingspaar van HBS er geen gras over groeien. Pijlsnel werden de runs gescoord, de witte ballen vlogen om de oren van het publiek. Geen bowler kon indruk maken. De puntjes waren op rantsoen. In over zeven was het gedaan.  De stemming na afloop was bedrukt. Het was een droevig vertrek van gras. De catering was overigens voortreffelijk.

In de T20 hebben we nog twee Haagse poulewedstrijden te spelen, vrijdag a.s. nummer twee uit tegen VCC, aanvang 18.00 uur. Zaterdag vervolgt de reguliere competitie, wij spelen onze thuiswedstrijd tegen concurrent Punjab op het nieuwe terrein van Hermes DVS, nog dieper in Hargaans Schiedam, aanvang 12.00 uur.