Epiloog

Gepubliceerd op 26 augustus 2016 door Krijn Vrolijk

Jan Bruggeman kijkt terug op het seizoen van Quick I.

“Ite et docete”

Zo dat was het dan, een derde plaats in de eindrangschikking voor ons eerste cricketteam, en een anderhalve ronde verder in de T20, vooraf voor getekend, doelstelling was eerste vier, achteraf teleurstellend. De potentie voor meer is er wel degelijk, nu de mindset nog. De laatste wedstrijd hoefde van de KNCB niet te worden ingehaald, ook niet verwonderlijk voor een bond die zijn eigen competitie niet serieus neemt. Om anderen voor te zijn toch maar even, met het gevaar van misplaatste generalisaties en kortzichtige conclusies, een snelle terugblik op de selectie, in alfabetische volgorde:

Asief, groot spintalent, blij vlagen onbespeelbaar, nog te onregelmatig, enthousiast, komt er wel, maar Moerwijk is te ver weg.
Bob, fantastische seizoenstart, daarna zomerdip en toch weer herstel, Airbnbed het liefst het hele jaar op de Kramsvogellaan, blijft altijd rustig.
Daan, lastig seizoen, met enige terugzettingen naar twee, blijft altijd positief, moet meer uit te halen zijn, dus vaker luisteren naar papa Dick: terug naar de Ruttewijk.
Doc, ondoorgrondelijk, ziet alles, kan alles, super fanatiek, gaat nog jaren door, maar de Mient?
Henk, recordjager en vader, voor mij twee gegevens waarbij ik van alles associeer, bowlde bij vlagen ouderwets, wat nu te doen met de Brexit?
Jeroen, de man van de primaire reactie en muziek, nu ook vader, een degelijk seizoen met bat en bal, houdt Den Haag veilig.
Lesley, leek volwassen teruggekeerd van Hermes, goede start, daarna blessure en puberteit weer terug, te vroeg op zichzelf gaan wonen, misschien is Saar de redding.
Rogier, talentvol en zwijgzaam, barman op het plein, goede start, daarna zie Daan, misschien het beste om bij opa Dick in te trekken.
Ryan, Zuid-Afrikaans brok positivisme, fantastisch seizoen met bat en bal, totdat zijn vriendin kwam en weer wegging.
Stephen, ook Zuid-Afrikaans, bowlde een goed seizoen, is nu officieel geadopteerd door Mieke en Wout.
Tim, als captain doe je het nooit goed, maar persoonlijk een goed seizoen, meer met bat dan bal en terug als international, hij gaat ons helaas verlaten, volgt hij de bondscoach, of de bondscoach hem?
Thijs, senior spinner, maar ook barman op een plein, zou toch meer uit de spin moeten kunnen halen, wel positief, verkeert meer op het Goudenregenplein dan elders.
Wesley, de coach is ook altijd een aanspreekpunt, en had nog veel meer aan zijn hoofd, vaderschap, KNCB-verplichtingen en elke dag cricket, gemiddeld seizoen, bij meer focus volgend seizoen beter. En het Bezuidenhout en geen auto, ach.
Mag ik dit allemaal zeggen, ja Mart, ik mag dit allemaal zeggen.

Voor de harde cijfers verwijs ik u graag naar de vele websites en databases die tegenwoordig beschikbaar zijn. Uw leiders danken mede namens de selectie de sponsors voor hun gulle bijdragen en soms nuttige tips. Wij hebben het seizoen als veredelde waterdragers met veel plezier volbracht en gaan nu met winterslaap, wie weet tot volgend seizoen.