Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

En toen waren er nog maar ...

Gepubliceerd op 14 augustus 2017 door Krijn Vrolijk

Quick verloor gisteren van ACC. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“Careless whisper”

De voorbereiding op onze uitwedstrijd tegen ACC verliep wat rommelig, uiteindelijk stonden we op een zonnige zondagmorgen met tien spelers op ‘t Loopveld. Maar we wisten dat de Amsterdammers het altijd moeilijk hebben tegen tien man, dus vertrouwen was er. Floris van der Kruijk, voor vrienden beter bekend als Tuna, voor intimi Big Tuna, maakte zijn 50-over debuut in één, dus perspectieven waren er ook.

Captain Jeroen Brand verloor de toss, we moesten fielden. Opener Imran Khan was niet van de wijs gebracht door het interne gekrakeel en bowlde als vanouds, de eerste twee Zulfiqars zaten al snel goedkoop aan de kant, mede door een schitterende vang van vaste invalkeeper Daan Vierling. In de tussentijd stroomde het terras vol. Bejaardensoos Buitenveldert bleek de koffie op ACC te serveren, er werd gezellig gekeuveld over van alles en nog wat. Jeroen liet zich daardoor niet afleiden en runde hun Zuid-Afrikaanse pro deskundig uit. Jean Bredenkamp had bij de verkenning van het WK-circuit in Bergen nieuwe bowlinginspiratie opgedaan, en zo stond het plots 37 voor 4 na 12.3 overs. Tijdens de eerste waterbreak was de stemming jolig. Daarna herpakten vader en derde zoon Zulfiqar zich. Dat bood Jeroen de gelegenheid om al zijn bowlingopties uit te proberen. Helaas brachten optienummer 8 en 9 pas succes. Floris nam zijn eerste topklasse wicket en verschalkte de derde zoon, het bracht de score op 171 voor 5 na 41 overs. Rogier Rooda nam vervolgens twee staartwickets. Verder had niemand bowlingsucces. De score was inmiddels geruisloos de 200 gepasseerd, en de Amsterdamschers eindigden uiteindelijk op 213 voor 7 in de reguliere 50 overs. Dat moest te doen zijn.

Net als vorige week openden Lesley Stokkers en Jean de batting. Lesley had weer eens wind tegen en kon zijn bat al snel voor wat anders gebruiken. Jean was duidelijk gesterkt door zijn Namibische uitverkiezing en toonde veel geduld. Rogier mocht het deze keer op nummer drie proberen en had umpirepech, Daan als nummer vier een leading edge, dat bracht de score op 73 voor 3 na 23.1 overs. Doc Mol zorgde samen met Jean voor de consolidatie. Het veld liep traag als vanouds en het scoringstempo was solidair. Toen Jean daar verandering in probeerde te brengen ging het mis, met wel een keurige 65 naar de kant en 126 voor 4 na 37.2 overs, we naderden de 7 per over. Thijs van Schelven kwam Doc steunen, maar de gemêleerde ACC-aanval gaf weinig weg. Doc probeerde steeds harder te slaan, maar dat werkte toch niet goed, 30 en 152 voor 5 na 42 overs, de scoring rate naderde de acht. Wesley Barresi bracht het tempo weer wat omhoog, maar een echte versnelling zat er niet in en hij werd uiteindelijk aan de boundary gevangen, 28 in 22 ballen, maar 192 voor 6 na 48.3 overs. Het ACC-totaal bleek niet meer haalbaar. Thijs bleef met een nuttige 23 not out, en ook Jeroen kon het tij niet meer keren, we eindigden op 200 voor 6. Uiteindelijk een redelijk herstel na de blamage van vorige week, maar net niet goed genoeg. Het blijft de middenmoot.

Volgende week onze laatste thuiswedstrijd tegen Dosti, en de laatste wedstrijd van Jean. Hopelijk kunnen wij publiek en supporters dan nog een leuke cricketzondag bieden.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon