Een ontgoocheling

Gepubliceerd op 04 juni 2018 door Krijn Vrolijk

Quick verloor gisteren van Sparta. Hieronder een verslag van Jan Bruggeman.

Vanwege andere prioriteiten was onze competitiewedstrijd verschoven van de zaterdag naar de zondag. De ambitieuze nieuwkomer Sparta was onze tegenstander. Eén wijziging in de opstelling in vergelijking met vorige week. Julius van der Horst was op studiereis naar het land van de Vijfsterrenlega, Jeroen Brand was terug van voetbalkamp. Hij nam direct de toss in handen en verloor, batten werd het.

Terwijl het publiek de resten van de avond ervoor verwijderde, openden Bob van Gigch en Teun Landheer de batting. Dit keer was Teun snel vertrokken en was Bob in vorm. Helaas zag hij zijn volgende partners ook direct weer naar de kant verdwijnen. Jay Bista had pech met de arbiter en Sean Davey werd verrast door pace en bounce, 16 voor 3 na 8 overs. Toen ook Lesley Stokkers zich vlot liet overrompelen, stond er 24 voor 4 na 9.5 overs op het bord en leken de bij de start nog zonnige perspectieven plots verdwenen. Bob bleef echter onverstoorbaar en in zijn eigen vertrouwde stijl, nu gesteund door Doc Mol, werd er gewerkt aan herstel. Dat ging niet onaardig, totdat Doc het slachtoffer werd van een briljante fielder, run out, met 26 naar de bank en 88 voor 5 na 21.5 overs. Vervolgens zakte het weer helemaal in. Bob gaf direct daarna en dus op het verkeerde moment zijn wicket weg, wel een mooie orthodoxe 55 runs, en Thijs c&b, 91 voor 7 na 25 overs. Jeroen hield nog stand en kon het totaal naar enigszins verdedigbare hoogte brengen. Hij had daarbij helaas te weinig steun van de staart. Zelf bleef hij met 34 not out, maar stond na 43.5 overs zonder partner en 140 all out. Dat mocht teleurstellend worden genoemd.

Na een allerlaatste Tunesische lunch op Quick wisten we wat ons te doen stond, messcherp fielden, snelle wickets en de run rate laag houden. Jeroen en Sean openden de bowling, helaas kon de vereiste druk niet direct van beide kanten worden opgelegd. Usman I had er zin in en strafte de slechte ballen genadeloos af. Sean slaagde er in om een doorbraak te forceren, weer met een mooie vang van Daan Vierling, maar wel al 34 voor 1 na 4 overs. Vervolgens kon hij ook zijn landgenoot Pollard met steun van Daan snel verwijderen en kreeg Thijs van Schelven direct daarna een lbw, 49 voor 3 na 11 overs. Toen Doc vervolgens de opener verschalkte, roken we met 62 voor 4 na 15.1 overs een kans. Helaas werd een overtuigend appeal van Doc niet gegeven, maar bij de waterbreak hadden we er nog steeds vertrouwen in. Helaas kregen we toen last van de zeevlam en zakten we toch weer weg. De bowling was niet penetrant genoeg en binnen de kortste keren was Sparta weer on top, 100 voor 4 na 22.1 overs. Zonder verder een kans weg te geven passeerden de Bermwegbewoners ons totaal na 27 overs, 141 voor 4. Alleen Sean had goede cijfers, 2 voor 13 in 7 met 4 maidens. Een kansloze nederlaag, die tot nadenken stemt. Er zal de komende week in elk geval hard getraind moeten worden.

Volgende week staat er een dubbele ontmoeting met de buren op het programma. Zaterdag de reguliere competitiewedstrijd uit, zondag thuis de 1e T20 van het seizoen, en de allerlaatste thuiswedstrijd op een echt grasveld.