Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

De verpletterende werkelijkheid

Gepubliceerd op 17 juni 2018 door Krijn Vrolijk

Quick verloor vrijdag van VCC. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

Op vrijdagavond speelden wij onze tweede Twenty20 van het seizoen. Uit tegen VCC op de idyllische Groene Zoom. Overigens is het daar alleen idyllisch als de zon schijnt, de temperatuur boven de 20° uitkomt, en het niet waait. Die omstandigheden waren ditmaal gelukkig aanwezig. Abhi Gill maakte zijn T20-debuut en kwam in de plaats van Tycho de Mooij. Jay Bista won de toss en koos gezien de staat van het graswicket voor fielden. Er was behoorlijk wat publiek, de sfeer gezellig en de omroeper van dienst al behoorlijk beneveld.

Jay opende zelf met Sean Davey de bowling. Gelukkig konden wij een witte bal van VCC kopen, onze material man had na het fiasco tegen HBS vorige week, besloten geen ballen meer ter beschikking te stellen aan de selectie. Dat is ook een keuze. De pro’s van VCC hadden er zin in, met name de new signing van de Zuid-Afrikaanse Titans wist wel raad met onze afzwaaiers. De run rate zat al snel op 10. First change Julius van der Horst was meer bezig met zijn aanstaande trouwpartij, maar nam wel het eerste wicket, 60 voor 1 na 6 overs. International Bas de Leede was vervolgens snel slachtoffer van een verrassend goed bowlende Rogier Rooda, die waarschijnlijk zichzelf verlost voelde door zijn aanstaande dropping, 71 voor 2 na 7.4 overs. Opener Smith kreeg hierna solide steun van de tweede Zuid-Afrikaan, zij brachten de 100 in over 13. Pas in over 17 viel het volgende wicket, weer Julius, 147 voor 3. Maar dat bracht de Voorburgenaren niet van de wijs, pas in de laatste over kreeg Sean Titan Smith nog door de knieën. Dat had echter geen invloed op hun eindtotaal, 178 voor 4, voorwaar een enorme uitdaging.

Bob van Gigch opende met Sean de batting, maar vanaf de eerste over liepen we achter de feiten aan. De Hoofdklasser beschikte ook nog eens over een Zuid-Afrikaanse aanval, en die konden er eveneens wat van. De indrukwekkende pace van de Sheep end was ons te machtig. De spin van de Wilhelmus end voor ons onbespeelbaar. Alleen Jay bood nog enige tegenstand, maar toen hij zijn wicket weggaf aan de jongste legspinner was het eigenlijk al gedaan, 47 voor 4 na 9.3 overs. Niemand kon verder indruk maken. Het publiek amuseerde zich ondertussen noodgedwongen met WK-wetenswaardigheden en met de omroeper van dienst, die stug doordronk. Na 17.1 overs was het gedaan, 67 all out, een schamele vertoning. T20 was ooit ons ding, maar nu allang niet meer, de wet van de remmende voorsprong in optima forma.

Toch zijn we nog niet uitgeschakeld, bij winst op HCC, aanstaande zaterdag in de Diepput, aanvang 12.00 uur, maken wij nog kans op een plaats in de achtste finale, dat is cricket in Nederland.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon