Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

De kleine zielen

Gepubliceerd op 11 juni 2018 door Krijn Vrolijk

Quick verloor zaterdag van HBS. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

Dit weekend stond het tweeluik tegen HBS op het programma. Zaterdag begonnen we met de reguliere competitiewedstrijd op het ingeklonken kunstgras van onze sterke buren. Jeroen Brand bleek de vrijdagtraining niet goed te hebben doorstaan, waardoor Julius van der Horst zijn Romeinse studiereis voortijdig moest afbreken. Jay Bista verloor zijn eerste Nederlandse toss en we gingen fielden. Volgens de schrijvende pers waren onze buren licht favoriet.

Sean Davey en Doc Mol kregen de nieuwe bal en werden direct hard aangepakt. Dat noopte Jay tot snelle bowling changes. Eigen spin en die van Thijs van Schelven. Hijzelf schakelde gelukkig snelscorer Visee uit, solide vang van Bob van Gigch, maar al wel 51 voor 1 na 6.4 overs. Het brak het scoringstempo enigszins, maar pas met het aanzetten van Julius volgde een volgend succes, zijn eerste Topklasse wicket. En toen direct daarna Quick 10 een wicket bemachtigde leek het met 79 voor 3 na 19.2 overs weer meer in evenwicht. Maar de Zuid-Europese pro’s dachten daar anders over. Na een wat aarzelende start, maakten zij slim en perfect gebruik van de mindere ballen, het razendsnelle veld en het ongebruikelijk slordige fielden. De 100 werd bereikt in de 25ste over, het 100 partnership in de 39ste over. Pas daarna kon Doc een succesje noteren, prima vang van Stefan Ekelmans, 188 voor 4 na 40.2 overs. Er leken weer mogelijkheden. Maar de ingekomen Haagse motorcoureur dacht daar anders. Met meer geluk dan wijsheid werd het scoringstempo opgevoerd, waarbij hij enige steun kreeg van Quick 10. Pas in de laatste over kon Sean hem uitschakelen. HBS eindigde op 276 voor 5. De cijfers van onze bowlers waren niet voor publicatie vatbaar. Het gaf ons in elk geval een zeer ambitieuze target.

Het late leven
Na een Hollandse lunch openden Bob en Teun Landheer de batting. Teun had moeite met de pace, Bob minder, maar hij kon zijn kunststukje van vorige week niet herhalen. Jay startte vervolgens direct agressief, maar in de 10de over sloeg het noodlot toe. Zowel Teun als Jay het slachtoffer van onze jeugdopleiding, 42 voor 3. De niet gedachte overwinning leek nog verder buiten bereik. Ook Sean hield het niet lang vol, 71 voor 4 na 14.2 overs. Lesley Stokkers en Doc wilden echter nog niet opgeven. Zeker Lesley begon agressief en Doc steunde beheerst. De runs vloeiden vlot. De HBS-aanval was niet echt indrukwekkend, maar toch iets te verleidelijk voor Lesley, wel een keurige 37, en ook snel daarna voor Thijs, 112 voor 6 na 22.5 overs. Doc nam vervolgens met hulp van Daan Vierling het heft in handen, alleen stokte het tempo wel wat. Toen Doc in een poging de run rate weer omhoog te krijgen zichzelf uitschakelde op een nuttige 40, en Rogier Rooda snel volgde, was de overwinning uit zicht, 167 voor 8 na 37.5 overs. Maar Daan wilde niet van opgeven weten. Met hard werken en een steeds beter zicht op de bal werd de 200 in de 43ste over bereikt. Stefan speelde een keurige tweede viool, maar helaas niet lang genoeg, 208 voor 9 na 45.2 overs. Zou Daan zijn eerste half century in de hoofdmacht nog halen? Dat lukte uiteindelijk, een zenuwachtige Julius bleef net lang genoeg staan. Maar niet genoeg voor de overwinning, 216 all out na 47.3 overs. Daan bleef met 52 alleen achter.

Zielenschemering
HBS verdiende de terechte overwinning en vierde dat met ongekende gastvrijheid. Dat leidde bij ons tot kritische zelfreflectie en ongekende ontboezemingen. We zijn kwetsbaar en zullen vanuit onze beperkingen een herstart moeten vinden. Maar eerst zondag het vervolg van deze diptiek, de eerste T20 van het seizoen. Wordt vervolgd.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon