De Hoogste Totalen

Gepubliceerd op 03 juli 2017 door Krijn Vrolijk

Quick won gisteren van Hermes DVS. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

“Clutching at straws”

Voor de tweede maal dit seizoen bezochten wij het Sportpark Harga, nu voor de reguliere uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Hermes DVS. We kenden een verlate start doordat de training van drumband de Tubular Tuba’s uitliep. Ze schijnen wereldkampioen te zijn. Captain Jeroen Brand verloor de toss en moest tegen zijn zin in gaan batten. Toen begon het te miezeren. Gelukkig niet te lang en zonder directe over aftrek konden wij de batting innings starten.

Beide openers hadden last van hun handen en dat was te merken. Lesley Stokkers had voor het eerst een broodmes gehanteerd en dat was mislukt en dus snel aan de kant. Wesley Barresi sukkelt met een eerder opgelopen pinkblessure en scoorde onnatuurlijk langzaam. De uit Schotland teruggekeerde Henk Mol daarentegen ging verder waar hij in Stirling was gebleven. Een solide partnership werd opgebouwd. De Schiedammer aanval kon er geen vat op krijgen. Maar toen de mijlpalen in zicht kwamen, ging Wesley met een persoonlijke score van 46 onnodig gevangen, 97 voor 2 na 25 overs. Jean Bredenkamp, wel volledig hersteld van een handblessure, nam zijn rol over. Henk behaalde zijn eerste half century van het seizoen, maar ging vervolgens ook onnodig gevangen, 117 voor 3 na 29.4 overs. Broer Doc nam zijn plaats in en bleek duidelijk aangeslagen door een dagje zami-cricket. Hij probeerde er van alles aan, maar het lukt niet erg, daarbij lukte het bij de fielders ook niet erg. Jean liet zich intussen niet van de wijs brengen en strafte elke losse bal genadeloos af. Doc ploeterde aan de andere kant verder, totdat het op was, 186 voor 4 na 41.4. Het leek wel een goed platform voor een hoog totaal. Echter vanaf dat moment herpakte Hermes zich en lieten wij steken vallen. Invaller Stefan Ekelmans liet zich in zijn enthousiasme verleiden en zat snel aan de kant. Ongelukkigerwijs volgde Jean met een persoonlijke 56 direct daarna en 197 voor 6 na 43.3 overs op het bord. We slaagden er dit keer wel in om de overs uit te batten en met wat sprokkelwerk van Rogier Rooda brachten we het uiteindelijk tot onze hoogste seizoenscore, 229 voor 9 in de reguliere 50 overs. Er had meer tot veel meer ingezeten, maar toch een alleszins verdedigbaar totaal. Zeker nu de altijd vriendelijke Schiedammers niet in hun beste tijden lijken te verkeren.

De lunch was een genoegen, scout, moeder en buffetoverste Luisa prentte het in haar geheugen.

Als vertrouwd openden Jean en Imran Khan de bowling, echter deze keer zonder direct succes. Pas in de 12e over brak Imran door, 51 voor 1. Henk had als first change een atypische maar wel succesvolle eerste over. Twee full tosses, de eerste door danger man Myburgh moeiteloos in het hondenasiel voor 6, de tweede bracht een jubelend appeal en dezelfde Myburgh lbw, 59 voor 2 na 13. Toen captain Statham vervolgens het slachtoffer werd van een zeer degelijke inval keeper Daan Vierling op bowlen van Jeroen, leek de wedstrijd gespeeld, 87 voor 3 na 26.1 overs. In elk geval had de uitermate kleine Quick-supportersschare tijd voor andere zaken. Echter Hermes bleef geloven in hun laatste strohalm, terwijl wij kozen voor verdedigen in plaats van aanvallen. Pas in over 42 brak de bij afwezigheid van de geblesseerde Asief Hoseinbaks aangezette spin van Lesley een gedegen partnership, 164 voor 4. Toen Jean vervolgens snel twee wickets pakte, zag het wat beter vertegenwoordigde thuispubliek het niet meer zitten, 179 voor 6 na 45.4 overs. 49 runs uit de laatste 4 overs leek onhaalbaar, maar nog gaf Hermes zich niet gewonnen. En dan met name Braat, zijn 18 runs uit over 47 leken voor die over genoeg, maar toen hij op de laatste bal een derde run trachtte te scoren, was de machtige arm van Thijs van Schelven hem fataal en run out. 31 runs uit 3 overs zonder Braat, dat zou niet meer lukken. Echter over 48 en Jean zijn laatste leverden ook nog 10 runs op, dus 21 uit 2, een beetje spannend. Maar uit de laatste over van Henk slechts 5 runs en Jeroen maakte het routineus af met twee wickets in over 50. Hermes strandde uiteindelijk op ook voor hun de hoogste seizoenscore, 217 voor 9, en staat nog steeds troosteloos laatste.

Wij staan weer derde en zondag komt directe concurrent en nummer twee VRA op bezoek. Daarvoor spelen we op zaterdagochtend een achtste finale T20, op ACC tegen ook weer VRA, en bij winst in de middag een kwartfinale tegen ACC. Het kan trouwens ook nog andersom zijn, dat heeft alles te maken met de laatste act van de Hans Klok van de KNCB.