Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Brieven van een nutteloze toeschouwer

Gepubliceerd op 25 juni 2018 door Krijn Vrolijk

Quick verloor gisteren van VRA. Hieronder verslag van Jan Bruggeman.

De aanloop naar de tweede seizoenshelft verliep wat rommelig. Zoals bekend beschikt Quick niet meer over een regulier wedstrijdveld voor de beoefening van onze zomersport. Gevorderd door de gemeente om te kunnen voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs. Wethouder De Mos laat er geen gras over groeien. Tussendoor zagen wij ons ook nog eens genoodzaakt om de laatste poulewedstrijd in de Twenty20, uit tegen HCC, af te zeggen wegens gaten en gebreken in de spelersselectie. Dat krijgt ongetwijfeld een staartje. Op zondag speelden wij de return tegen VRA, dankzij de gastvrijheid van de Bosbewoners op VRA.

In vergelijking met vorige week nam Julius van der Horst de plaats in van Abhi Gill. Jay Bista verloor de toss, we begonnen met fielden. Het veld en het wicket waren zoals we gewend zijn prima geprepareerd. Voor de rest de bekende vergane glorie. Ook het publiek liet het grotendeels afweten, terwijl het toch onze thuiswedstrijd was. Imran Khan en de van een blessure herstelde Sean Davey brachten de nieuwe bal in het spel, en daar hadden de VRA-openers geen problemen mee. Na 10 overs 41 runs op de borden. Het was tijd voor spin. Jay himself en Thijs van Schelven, waarbij de laatste een eerste lbw-succes kon noteren, 52 voor 1 na 13.4 overs. Maar daarna was VRA weer geheel in charge. Ook de aangezette Doc Mol en de naar spin teruggekeerde Lesley Stokkers konden geen doorbraak forceren. Pas in over 28 had Lesley succes, een goede vang achter de palen van Daan Vierling. Even waren wij on top, Jay een schitterende c&b en vervolgens een snelle run out van Teun Landheer en Daan, de score op 137 voor 4 na 32.2 overs. Toen de vriendelijke VRA-captain zijn wicket weggaf aan Sean en Daan was de score 157 voor 5 na 37.5 overs en leek een maakbaar totaal haalbaar. Maar oud-international Borren en wat staartcollega’s wisten van geen wijken te weten. Met gemak werd het totaal in over 45 over de 200 getild en in de laatste vijf overs op een voor ons ambitieus totaal van 238 voor 7 gesteld. Alleen Sean en de hinkende Immie hadden in de laatste overs een wicketsucces.

De lunch was goed gekookt. Bob van Gigch, nog na vibrerend van zijn nachtelijke werkzaamheden in de polder, opende samen met Teun. Die laatste werd al vroeg op snelheid geklopt, Bob na een viertal orthodoxe boundaries door een Nieuw-Zeelandse toerist, 25 voor 2 na 5.3 overs. Stefan Ekelmans, gesterkt door familieaanmoedigingen, moest dan maar samen met Jay voor stabilisatie zorgen. Echter rond de 10de over ging het mis. Stefan voelde niets, hoorde wel wat, de umpire ook, caught behind, en Jay beoordeelde een inswinger te laat, ook caught behind, 41 voor 4. Even zo snel als de zon achter de wolken verdween, was een goed eindresultaat uit zicht. Lesley door een volgens eigen inzicht ongelukkige lbw en Sean met een lazy shot bevestigden dat, 52 voor 6 na 12.5 overs. Doc en Daan leken even op weg naar herstel, maar toen Doc zijn hook verkeerd timede was het eigenlijk gedaan met de wedstrijd, 72 voor 7 na 15.4 overs. Alleen met de run rate zat het nog goed. Thijs was vlak daarna het vijfde slachtoffer van openingsbowler Gunning. Daan gaf het echter niet op en Immie had ondanks zijn hammie wel zin in een beetje batten. Beiden batten het totaal nog enigszins in schappelijke richting met persoonlijke scores van 30. Julius was gelukkig dat de openingspacer was uitgebowld en mocht als nummer 11 ook even met zijn bat zwaaien en bleef met 13 not out. Een eindtotaal van 137 na 28.2 overs, een verdiende overwinning voor de Amsterdamse fusieclub. En een kansloze nederlaag voor ons, die tot nadenken stemt.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon