Gepubliceerd op 29 augustus 2017 door Krijn Vrolijk

De Dames leverden met het behalen van de dubbel een geweldige prestatie. Over het gehele jaar werd alleen van Rood en Wit verloren en dat dan ook nog eens bij afwezigheid van 4 internationals en hun beste bowlster, vind ik dan. Sowieso leverden Dames karrenvrachten aan (jeugd)internationals af. Maar goed ook, want Alarda Mol nam na een succesrijke en lange carrière afscheid op haar hoogtepunt. Dat ze drie kinderen heeft die zorg verdienen, zal deze beslissing ongetwijfeld beïnvloed hebben. Hoewel nog steeds niet iedereen dit volgens mij graag hoort, zijn de Dames inmiddels het succesvolste sportteam uit de geschiedenis van Quick. Ik kan het aantal landskampioenschappen in elk geval niet meer tellen.

Competitie

8 wedstrijden gespeeld, 19 speelsters gebruikt. Eerste na Fase 1, landskampioen na Fase 2. Alleen verloren van Rood en Wit dus. 4 x boven de 200, nooit onder de 100.

Batten

Meeste runs voor Helmien Rambaldo (306, gemiddeld 102, 2 centuries, hoogste score 117 tegen Rood en Wit). Helmien en Annemijn Thomson maakten als enige speelsters meer dan een run per bal. Halve centuries voor Luisa Ekelmans, Alarda (2), Annemijn (2), Caroline Rambaldo en Coco Steenstra Toussaint. Na Helmien hadden Alarda (91,5) en Annemijn (58,33) hoge gemiddeldes. 200-plus-partnership voor Helmien en Luisa tegen Rood en Wit, 100-plus-partnerships voor Alarda en Annemijn tegen VOC en Caroline en Helmien tegen Hilkamp.

Bowlen

Meeste wickets (11), beste wicketgemiddelde (7,45), beste economy rate (2,04) en beste strike rate (21,91) voor Esther Corder.

Fielden, algemeen

Caroline (8 wickets, 89 runs) en Coco (5 en 106) zijn de beste allrounders, Annemijn en Robine Rijke pakten de meeste (3) vangen, Coco had de meeste (3) run outs. Luisa, Roos Sillevis, Kim Vierling en Coco speelden alle (8) wedstrijden.

Twenty20

Ongeslagen, meeste runs voor Helmien (44) en Roos (42), meeste wickets (3) voor Robine en Caroline de Lange, meeste vangen (3) voor Caroline Rambaldo.

Nog niet genoemd, maar wel uitkomend voor de Dames dit jaar: Zoë Alkemade, J Bernelot Moens, Merel Dekeling, D Birnage, Julia Corder, Hannah Landheer, Isabel van der Woning en Emma Veenman.