Quick dames - VCC

Gepubliceerd op 07 mei 2018 door Krijn Vrolijk

Afgelopen zaterdag was het dan zover. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen! We mochten meteen het spits afbijten tegen VCC, ook wel M.V.M genoemd wat staat voor Mix Van Meiden. Dus.

Tot op het moment dat ik een half pak Optimel perzik over mijn hoofd en kleding heen gooide, waar ik ook nog mee op de foto moest, verliep mijn ochtend verrassend genoeg best wel prima. Ik had mijn tas netjes ingepakt, was niks vergeten en had me ook niet verslapen.

9:45 uur verzamelden we op Madestein en de sfeer zat er goed in. Gwen Morgan, de lover van onze overseas Sean Davey, viel bij ons in. Naast dat ze ontzettend lief en gezellig is, kan ze ook nog eens ingooien waardoor cricketballen gaan lijken op kanonskogels.

Goed, wilden we batten of fielden? Nee, eerst de teamfoto. Leuk, maar we waren niet compleet. Nadat Skip (Esther) kwam aanhobbelen maakten vervolgens velen zich zorgen of de sponsoren wel goed op de foto kwamen te staan. Ik daarentegen maakte me meer zorgen over mijn haar wat in ieder geval naar perzik rook. Laten we het maar niet over het resultaat van de foto hebben…

De toss werd gewonnen en we gingen batten. Luisa en Yours (Annemijn) mochten openen en wij konden langs de lijn nog even genieten van onze korte broek. Factor 30 op de blanke huidjes en de zonnebrillen op.

Na een lekker begin moest Luisa met 8 runs het veld verlaten door een run-out. Stand: 24 voor 1 in de 6e over. Helmien kwam als volgende en de wedstrijd vorderde.

Ondertussen zat ik me een beetje te verbazen over hoeveel publiek we wel degelijk hadden en dat we er zelfs extra stoelen bij moesten halen.

En ja hoor daar was die. De eerste 6 van het seizoen geslagen door Helmien, nice!

Bij een totaal van 15 runs werd Helmien gevangen door een mooie bal van M.V.M. en vervangen door Roos bij een stand van 59 voor 2 in de 12e over. Yours mogen we overigens niet vergeten want die stond er nog steeds lekker in. Hoeveel runs ze op dat moment had, al sla je me dood. Ik kan u wel vertellen dat Yours meerdere vieren heeft geslagen.

Bij de mensen langs de lijn werden inmiddels de eerste verbrandingsplekken zichtbaar en als je geluk had, kreeg je een compliment over hoe bruin je al was.

Roos en Yours stonden best wel een lange tijd aardig te batten maar in de 18e over bowlde C. de Fouw van Mix Van Meiden een bal die ze vrij snel weer terug in haar handen kreeg. Yours was caught and bowled en moest het veld verlaten met 41 runs. Stand: 89 voor 3 in de 18e over.
Caro kwam in maar dat mocht niet lang baten. Met 3 runs moest Caro door een bal die de drie stokken niet meer recht lieten staan het veld verlaten. Robine mocht in de laatste over de eerste innings afsluiten met Roos. Roos: 14 not out en Robine 3 not out. Quick dames maakten er 101 in 20 overs.

2e innings

Nadat een aantal teamleden vergeten was dat we de lunch bij een t20 pas krijgen na de wedstrijd en niet tussendoor, moesten ze even hun mind resetten.

Rob (Robine) hield voor de tweede innings een korte pitch: “IK WIL WINNEN”. Duidelijk.
De korte broeken gingen uit en de lange broeken aan. Yours smeerde nog even sunblock op haar smoeltje wat ik achteraf gezien ook had moeten doen.

Meteen in de eerste over bowlde Skip haar zusje uit waardoor er een euforisch gevoel bij Skip naar boven kwam en ja hoor, het tweede wicket was ook van Skip. M.V.M. stond op dit moment 9 voor 2 in de 3e over.

Het 3e wicket was van onze Luisa die haar eerste bal gelijk in de palen bowlde. Ook een mooi begin van het seizoen! Wicket nummer 4 en 5 vielen vlak na elkaar. Wicket nummer 4 door Caro en nummer 5 door Skip die nog steeds euforisch was.  Ondertussen vlogen de kanonskogels van Gwen over het veld en dat maakte dat Roos, onze wicketkeepster, niet heel goed wist of ze hier nou blij mee moest zijn of niet.

Eindelijk, batsman nummer 3 oftewel J. Post met het record van de dag met 45 runs moest het veld verlaten. Well done!

89 runs met nog 3 overs te gaan. De paniek begon aardig toe te slaan bij de Quick dames. Met nog twee mooie wickets van Caro en twee mooie wickets van Rob hadden we M.V.M. met 91 runs all out. Rob heeft haar pitch waargemaakt.

Donderdag spelen we uit op Excelsior tegen Excelsior! Komt allen zodat we nog meer stoelen erbij mogen zetten!

Wij willen als team nogmaals iedereen bedanken die de nieuwe tenues voor ons in elkaar heeft geflanst!

Tot de volgende keer
Kusjes van Kim