Excelsior – Quick dames

Gepubliceerd op 13 mei 2018 door Krijn Vrolijk

De Dames wonnen donderdag van Excelsior. Hieronder verslag van Kim Vierling.

8:30 uur verzamelen. Dat betekent 7:30 uur opstaan. Niet gelukt. Na een paar keer te hebben gesnoozed kwam mijn huisgenoot toch even kijken of het mij allemaal wel ging lukken. Rob liet mijn deur open staan en ik keek op mijn telefoon, nog 2 minuten en 39 seconden voordat mijn 5e wekker zou afgaan. “Godver” was het eerste wat er in mij opkwam.

Maar goed, nadat Rob en ik klaar waren om te gaan en ik daarvoor nog 3 keer de trap op en af moest om nog het een en ander bij elkaar te pakken, kwamen wij voor het dilemma te staan of wij de tram gingen pakken of dat wij toch maar de fiets namen naar Centraal station. Het was vroeg dus wij besloten met de tram te gaan.

Gelukkig, wij waren net op tijd maar er stond nog maar één auto, terwijl er twee zouden moeten staan. “Godver” was wat er weer als eerste in mij opkwam. De snooze van Skip duurde nog net iets langer dan die van mij. Giedo, de lover van Josephine, die in bezit was van de eerste auto en op tijd was en ons ging brengen naar Schiedam en ook nog eens een stoel langs de lijn zou bemachtigen (lees eerste verslag) en als klap op de vuurpijl de muziek verzorgde wat al om 8:30 uur van start ging, maakte de ochtend al een stuk beter. Alhoewel ik niet voor mijzelf kon beslissen of ik nou wel of niet blij moest zijn met Disney muziek op dit tijdstip, maar ja het maakte mij allemaal niet echt meer uit.

Eenmaal te zijn aangekomen op Excelsior en de koffie en thee waren gedronken, werden er verhalen uit de kast getrokken die totaal niets met cricket te maken hadden. Terwijl de een iets zei over de vorige nacht, een jacuzzi, flikflooien en een kraai waarover ik niet in details zal treden, vond de ander het weer erg spannend dat VRA op hetzelfde terrein een wedstrijd moest spelen, maar wat niet heeft geleid tot een ontmoeting. Dan niet…

Cricket.
Rob won wéér de toss en wij gingen fielden. Thermo aan of thermo uit, ik wist het niet. Toch maar thermo uit omdat het in de kleedkamer voelde alsof er 34 kookpannen op het vuur hadden gestaan. Tossen zou ook niks voor mij zijn want ik had wel degelijk de verkeerde keuze gemaakt.
M. Veringmeier en D.v.Deventer van Excelsior openden. Pas op de helft van de overs viel het eerste wicket. Een vang van Robba die zijzelf niet snel zal vergeten want een half uur daarna waren haar handen nog steeds aan het natrillen. Dit gebeurde trouwens op het grandioze bowlen van Yours.

Het duurde en het duurde en wij probeerden het echt maar die Veringmeier is me d’r eentje. Beuken kan zij echt maar not out van het veld afgaan kwam er niet van want in de 17e over bowlde Skip, die eerst nog voordat zij een bal ging gooien haar euforische gevoel van vorige wedstrijd eruit moest hoesten, een briljante bal waar Veringmeier echt niets mee wist te doen. Misschien wist zij het wel maar kwam er in de uitvoering niets van terecht. Met 65 runs moest Veringmeier het veld verlaten.  Ondertussen kregen wij het van elkaar door wie het wel koud hadden en wie niet. Ik klaagde niet maar mijn chickenskin was niet te missen.

H. Schewe heeft er onwijs lang ingestaan maar kon die ene bal van Robba niet tegenhouden. Chill! Zij had er 4. L. Klokgieters en M. Kornet verlieten beiden not out het veld. Excelsior maakten 107 runs in 20 overs.

Tweede innings.
Terug naar de kleedkamer waar het nog steeds kokend heet was maar ik het deze keer helemaal niet erg vond. Terwijl ik mijn thermo aandeed vertelde Rob de batting line-up. Er is overigens deze keer geen sprake van een korte pitch.

Eenmaal terug op het cricketveld kwam de zon door die ook nog eens goed begon te branden maar ik echt geen zin had om terug te gaan om die thermo uit te doen. Het zat me duidelijk niet mee, bad-kledingday.

Robba en Helmien openden. De dames stonden er goed bij. Na ruim een kwartier was het spelletje klaar voor Robba, bowled door L. Klokgieters en kon ze met 12 runs het veld verlaten om vervolgens heerlijk van de zon te gaan genieten. Yours kwam in en je kon meteen aan haar zien dat zij lekker zou gaan batten. Helmien en Yours waren goed op elkaar ingesteld. Viertjes, tweetjes, eentjes en dotjes kwamen voorbij en de calls vlogen over het veld. Na 64 minuten was het klaar voor Helmien. 21 runs en caught and bowled. Zoë mocht voor het eerst dit seizoen haar batting skills laten zien. Ondertussen stond ik te umpen, genieten. Voor Zoë heeft het helaas niet lang geduurd. Zoë had 1 run. 92/3/12.

Luisa kwam in en de wedstrijd kon niet lang meer duren dacht ik. Inderdaad in de 16e over sloot Yours de wedstrijd af met een 6!

Wij hebben gewonnen met 7 wickets!

Lunch.

Vandaag spelen wij niet.
Volgende week zaterdag ook niet.
26 mei mogen wij weer vlammen tegen Groen-Geel.
Tot dan!