Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Start Quick Cricket Academy: neem schriftje mee naar de training!

Gepubliceerd op 11 mei 2018 door Krijn Vrolijk

Neem als jeugdspeler vanaf deze week een schriftje mee naar de training om lessen van de training of specifieke tips van je coach op te schrijven. Deze kan je dan nalezen zodat je een nog betere cricketer wordt. Dit schriftje past in de filosofie van de Quick cricket academy.

Wat is de cricket academy?

Met de start van de cricket trainingen is ook de Quick cricket academy van start gegaan. ‘Challenging every child to push their own boundaries’ is de slogan van de cricket academy. Elk kind -met veel talent of iets minder- wordt spelenderwijs uitgedaagd om zijn eigen grenzen te verleggen. Na elke training of wedstrijd word je een stukje beter als cricketer.

Wat houdt dit in?

trainingen volgens een plan

Dat betekent dat de cricket vaardigheden tijdens de jeugdtrainingen op een structurele wijze en via een vastgesteld plan worden ontwikkeld. Voor iedere leeftijdscategorie zijn doelen gesteld. Wat moet een U-9 speler kunnen qua bowlen, batten en fielden en welk niveau willen we dat een U-13 speler moet spelen, welk spelinzicht moet een U-17 speler hebben, etc. De 3 jeugdtrainers (Pieter, Jay en Sean) zullen aan de hand van deze doelen de trainingen geven. Tijdens de trainingen zal er een thema centraal staan afhankelijk van de gestelde doelen: bijvoorbeeld het runnen tussen de wickets met batten, of het bowlen van een variatie bal, of het onderhands ingooien op de stumps in de innerring

speler-volgsysteem

Van iedere cricketspeler in de jeugd zullen de trainers bijhouden hoe hij/zij zich gedurende het seizoen zich ontwikkeld. De resultaten zullen gedeeld worden met de spelers.

Gesprekken

Wekelijks zullen de 3 coaches onderling en met begeleiders van de coaches over hun trainingen en de voortgang van de ontwikkeling van de jeugdspelers spreken.

We bouwen voort!

Dit is het eerste jaar. We zullen dit seizoen en komende jaren doorbouwen aan de academy. We zullen daarom dit jaar gaan experimenteren met aparte sessies over mentale vaardigheden, jonge spelers mee laten lopen met oud-Quick-1 spelers, etc.

Veel dank gaat uit naar Helmien Rambaldo. Daarnaast ook naar Felix Gruijters, Mark Birnage, Daan Vierling en Derick Maarleveld.

(door Guido Landheer)

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon