Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick II op 44,56%

Gepubliceerd op 20 juni 2018 door Krijn Vrolijk

Na een heel euforisch seizoen 2017 inmiddels alweer halverwege het huidige seizoen. De tijd vliegt voorbij en hierbij even een update.

Quick II begon het seizoen met voldoende mannen, geen hulpmail naar de ZAMI, Roosters om standby te zijn. Wederom een coach om de jeugd te begeleiden in de persoon van Pieter Groenewald.  De komst van Sumeet Diwan met ervaring vanuit India en natuurlijk Abhi Gill als inmiddels vaste waarde met heel veel commitment. Aangevuld met de ervaring van Bob van Gigch, Somesh Kohli, Lucas Boogaartz, Mart Spruit en Ab van Lomwel als leider/speler kunnen youngsters als Tim Versteegh, Teun Landheer, Julius van der Horst, Govert Trappenburg, Tycho de Mooij en Bob Burger zich hopelijk ontplooien tot - in eerste instantie – goede clubcricketers. 

Inmiddels anderhalve maand verder ziet het plaatje er alweer anders uit. Door verschillende oorzaken spelen Teun, Bob en Julius regelmatig mee met Quick I. Is Govert afwezig vanwege een blessure, was Imran Khan even een belangrijke aanvulling en sinds vorige week Rogier Rooda.

Daar waar we vorig seizoen iemand in onze geledingen hadden die wedstrijden kon omkeren met bat en bal hebben we nu de uitdaging om als team de juiste balans te vinden. In de drie facetten van de sport, bowlen, batten en fielden missen we wat ervaring en continuïteit. Vorig seizoen vielen er een paar beslissingen, vangen, runs en wickets onze kant op en nu zijn we zoekende naar ritme en ook een beetje geluk. En als dat geluk er is dan maken we ook grote totalen, maar dat heeft alleen tegen Hercules geresulteerd in een mooie overtuigende overwinning. Al met al een intro dat aangeeft dat we geen luxepositie hebben.

Geen probleem, maar wel iets om keihard aan te werken en te blijven geloven in onze eigen mogelijkheden. De mix tussen ‘oud’ en ‘jong’ is wel helemaal goed.  Er is een goede spirit, de intenties zijn goed en we hebben veel plezier met elkaar.  Nu nog de resultaten.

Vanwege de werkzaamheden aan ons veld spelen we de komende weken de thuiswedstrijden op HCC. Mocht u ons willen steunen en volgen dan stellen we uw aanwezigheid zeer op prijs.

Namens Quick II alvast dank hiervoor!

(door Ab van Lomwel)

Feiten:

Het tweede cricketelftal is – op een inhaalwedstrijd tegen koploper Ghausia na – halverwege de competitie. Er werd tot nu toe meer verloren dan gewonnen en toch bleef het enthousiasme groot.

Eerste Klasse
2 overwinningen, 6 nederlagen, 4 punten uit 8 wedstrijden, een 8ste plek, voor Hercules en VVV II, waarvan werd gewonnen. De huidige positie op de ranglijst lijkt zo beschouwd terecht en, belangrijker, afdoende om degradatie te ontlopen.

Quick II werd 7 keer all out gegooid, waarvan 5 keer onder de 130. 2 keer werd een totaal van 200-plus bereikt, in beide gevallen zonder positief gevolg. De hoogste score (318/9) leidde tot een eclatante overwinning op Hercules.

Batten
Meeste runs (213), hoogste score (97 tegen Hercules) en beste gemiddelde (30,34) voor Abhi Gill. Somesh Kohli is de enige met 2 halve centuries. Pieter Groenewald batte het vaakst (8 keer) en had (net als Somesh overigens) een halve century tegen HCC II. Lucas Bogaartz is de enige nog niet genoemde batsman met een 50 (plus), Bob Burger bleef het vaakst not out, 4 keer. 13 ducks, één speler ging 4 keer op rij voor 0. Na Abhi maakten Pieter (174) en Somesh (168) de meeste runs en hebben Somesh (28,00) en Bob van Gigch (27,33) de beste gemiddeldes.

Bowlen
Imran Khan is de zuinigste bowler (economy rate van 2,48), heeft tevens het beste wicketgemiddelde (9,00) en de beste cijfers (4/25/10 tegen VVV II). Pieter heeft van veel het meeste: overs gebowld (59), maidens (10) en wickets (12). De beste strike rate is voor Bob Burger: 12,00. Imran (8), Somesh (7) en Sumeet Diwan (7) achtervolgen Pieter in het ‘aantal-wickets-klassement’. Rogier Rooda (2,70) en Pieter (3,68) houden hun economy rate onder de 4.

Fielden
Lucas heeft 11 vangen achter het wicket, Tycho de Mooij (6) en Mart Spruit (ook 6) iets minder ervoor of ernaast.

(door Krijn Vrolijk)

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon