Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick haalt Indiaas toptalent Jay Bista als cricketcoach

Gepubliceerd op 08 februari 2018 door Krijn Vrolijk

Met het aantrekken van Jay Gokul Bista heeft de cricketcommissie de coaching staff rond. Jay komt uit India en werd ons aanbevolen door Amol Muzumdar. Hij is 22 en werd geboren in Mumbai. Zijn ouders komen uit Dhangadhi, waardoor hij Nepalese ‘roots’ heeft. 

Bista is een rechtshandige en voor zover dat van belang is bebrilde ‘batting allrounder’, die ‘off break’ bowlt. De openingsbatsman woont op nog geen twee minuten afstand van Wankhede, het stadion van Mumbai en maakte op 19-jarige leeftijd zijn first-class- en List-A-debuut voor die club. Op zijn 21ste maakte hij zijn eerste first-class-century. De teller staat inmiddels op drie, met als hoogste score 135, tegen Madhya Pradesh. Zijn beste cijfers zijn 5/16. Hij staat op het punt geselecteerd te worden voor India U-23. 

Over zijn stijl werd geschreven: ‘Zijn batten heeft iets flegmatieks. Tegelijkertijd is er focus, volledige focus om goed in positie te komen, zijn hoofd stil te houden, hand-oogcoördinatie het werk te laten doen.’ Hij heeft met Virender Sehwag en Sachin Tendulkar niet bepaald de minste rolmodellen gekozen.

Met een toptalent uit India, van Nepalese origine, een Kiwi-coach, de rentree van een Namibiër en een Nederlandse Australiër als spelend lid gaat onze cricketafdeling een internationaler georiënteerde zomer dan ooit tegemoet, zoveel is zeker.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon