Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Oh Jasje kom toch weer cricketen

Gepubliceerd op 24 augustus 2016 door Krijn Vrolijk

Een ingezonden stuk van een jeugdig schrijftalent (Tor) over een mogelijk verloren gegaan crickettalent.

Boudi is de ruggengraat van het Flamingo kampioenselftal. Niet weg te denken uit een cricketseizoen; Boudi met een blikje cola in z’n hand. Boudi zwaaiend naar medespelers. Boudi met een warme glimlach op z’n gezicht. Boudi knuffelend met een linkshandige bowler die het ook allemaal niet meer weet. En ten alle tijden figureert, behalve Boudi zelf, nog iets anders. Zijn JAS. 

De JAS van Boudi is van kastanjebruin leder. Het soort kastanjebruin dat doet denken aan een zonnige herfstdag. Een dag waarbij je het liefst even je jas uitdoet, omdat het te warm is. Het is een kleurencombinatie van cyaangeel en magenta. Van alles wat, en niks tegelijk. Het past perfect bij Boudi. 

Ik volg Boudi en zijn JAS al jaren. Elke keer dat Boudi Quick oploopt, check ik meteen welke jas hij aan heeft. Eigenlijk hoeft dat niet. Want Boudi draagt altijd dezelfde. Zijn JAS is een belangrijk onderdeel van zijn leven. 

Een aanblik van de JAS weerspiegelt een cricketseizoen vol goed gevulde jugs, zelf gebrande Cd’s  en onvervalst cricketgogme. De JAS is stabiliteit. Een Quick 2 zonder de JAS is even stabiel als een tafel met drie poten.

Boudi houdt het simpel. JAS aan, klaar. Gewoon goed. Een man die in verschillende decennia tegelijk thuishoort. Men zegt vaak dat hij te weinig traint. Sterker nog: zijn afwezigheid op trainingen is legendarisch. Hij zou liever overwerken dan trainen, hij ploft liever op de bank met een pizza tonno op schoot dan dat hij de kooi in duikt. Daarbij zou zijn lichaam ook niet altijd meewerken. Logisch wel, het dragen van zo’n JAS eist zijn tol.

Boudi traint niet en speelt niet. Een cricketseizoen zonder de JAS voelt synthetisch aan. Het is als een wicket zonder bails, een bat zonder grip, een Dosti-supporter zonder Albert Heijn tas. Er ontbreekt iets cruciaals. Het klopt gewoon niet.

Waar is Boudi? Belangrijker nog; waar is de JAS? Draagt hij hem nog vaak? Is er op dit moment een andere JAS in het leven van Boudi? Heeft Boudi zijn oog laten vallen op een JASSIN?

Ook Mart mist de JAS. Het gerucht dat de JAS zou gaan stoppen met cricket zorgt voor tranen in zijn ogen. Het ophanden zijnde cricketpensioen van de JAS geeft zijn zeer degelijke seizoen een melancholiek randje. De laatste wedstrijd van de JAS is misschien al geweest; het is een werkelijkheid die zijn cricketbegeerte dreigt te verbrijzelen.

Boudi en zijn JAS lijken momenteel hun eigen afscheid te regisseren. Een afscheid via de achterdeur. Het is te hopen dat dit slechts speculatie is.

Oh Jasje kom volgende seizoen toch weer cricketen

 

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon