Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

De mooiste Quick-wedstrijden van 2017

Gepubliceerd op 03 augustus 2017 door Krijn Vrolijk

Komkommertijd. Zodoende. Criteria voor de mooiste Quick-wedstrijden van 2017:

1. Het gaat om cricket
2. Het gaat om Quick
3. Het gaat om veel, minimaal 500 runs
4. En/of het moet bloedstollend spannend geweest zijn. Dat is, in dit geval: resultaat met een verschil van 1 wicket of maximaal 5 runs
5. Disclaimer: onderstaande lijst is niet uitputtend, we hebben immers nog wat wedstrijden tegoed

1. HBS II – Quick II (op HCC)

Het is zondag 16 juli en reserves van HBS spelen thuis op HCC tegen reserves van Quick. De scoorster van de thuisploeg cricket op Quick, terwijl familie op HCC speelde. Verwarrend allemaal. Duco Risselada wint de toss en laat Quick batten. Quick komt via 47/0 (Bob van Gigch 34 in 20 ballen) en 78/3 (Jovuan van Wyngaardt 22 in 20) op 112/9 (Lucas Bogaartz 18). Sjoerd Weurman (4/26/10) en Stephan Vink (4/19/6) zijn niet tot nauwelijks te bespelen voor ReserveHanen. Sjoerd pakt ook nog eens drie vangen en niet eens op zijn eigen bowlen. Een veel te laag totaal op een relatief klein veld ligt in het verschiet. Maar. Julius van der Horst (15) en Tycho de Mooij (8*) persen er een partnership van 30 voor het laatste wicket uit. Nuttige runs, minimaal.

Grote vraag is of HBS II heeft geleerd van de vorige keer. Toen beten Kraaien hun tanden stuk op een totaal van 110. Aanvankelijk lijkt het antwoord nee. Een wicket van Jovuan, maar vooral wickets van Mart Spruit brengen gastheren een stuiterende en stotterende start: 25/4. Anwar en Stephan Vink (15) doen aan herstelwerk met een partnership van 49 voor het 5de wicket. Spelers voelen het dan al: dit wordt zo’n wedstrijd (achteraf makkelijk op te schrijven natuurlijk en ja, achteraf is het mooi wonen, zeiden Theo Maassen en Tim Fransen al, maar echt, het is zo). Julius (1/20/5) zorgt voor de doorbraak, Mart (4/17/10) neemt het sleutelwicket van Anwar (56).

Tot 125/6 is er voor HBS evenzogoed eigenlijk niet zo gek veel aan de hand en zelfs wickets van Jovuan (2/24/10) en Somesh Kohli brengen Kraaien niet in paniek. Routinier Rasoel Abed en talent Nils Wisse zullen HBS een verrassende, maar verdiende overwinning bezorgen, dat is de algemene opinie. Nog twee runs voor de zege, evenveel wickets achter de hand, ballen genoeg. Somesh bowlt, Rasoel slaat, wicketkeeper Lucas vangt, umpire Jamal steekt zijn vinger omhoog, wicket dus! Maximale druk op Sjoerd, de laatste batsman. Bob bowlt, drie puntjes. Nog negen ballen en nog steeds hebben Kraaien twee runs nodig. Sjoerd is tot dan toe geduldig en verstandig. Trendbreuk op de vierde bal van Bob. Sjoerd slaat, mist, gaat bowled. Weer een wicket dus! En Quick II wint met één run.

2. ZAMI 2 – HBS

Zaterdag 24 juni. ZAMI 2 ontvangt HBS, op Madestein. Kraaien winnen de toss en willen batten. Dat lijkt een goede keuze. Bezoekers benutten op twee ballen na de volle lengte van hun innings en zetten een mooi totaal neer: 260. Visser (74) is de middelpuntvliedende kracht, Van Dijk (36), Balm (43) en Biesta (38) kolken lekker met hem mee. Dirk Taat pakt twee vangen op zijn eigen bowlen en neemt sowieso verrassend veel wickets: 5/47/6. Toch nog 45 extra’s.

Met een target van 261 en een gevraagde runrate van 7,5 mag ZAMI 2 aan de bak. Gelukkig heeft het in Sander Rooda (88, maakte dit jaar al 329 runs) en Joost van Schelven (81, maakte dit jaar al 344 runs) de twee beste batsmen van ZAMI Poule 1. Tenminste, als je naar het hoogste aantal runs kijkt. Dan is de top vijf namelijk: 1. Joost van Schelven 344, 2. Sander Rooda 329, 3. Vincent de Widt (Beating Bats) 273, 4. Max Balm (HBS) 227, 5. Edgar Schiferli (ZAMI 1) 218. Enfin, zij helpen ZAMI 2 een eind op weg. Het is echter Dirk Taat (53) die de pot binnentikt. Nou ja, ook niet helemaal, hij geeft het laatste zetje. Hidde Maarleveld (10*) en Rutger Verbunt (4*) zorgen zeven ballen voor tijd voor de verlossende run. ZAMI 2 wint met twee wickets, een belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap.

3. Quick – VRA

Er zijn realisten die zeggen dat Quick geen kans meer heeft kampioen te worden en er zijn optimisten die zeggen dat Quick van VRA moet winnen om kans te houden. Hoe dan ook, VRA draait in elk geval nog volop mee en heeft in Peter Borren en Eric Szwarczynski, een man van 34 met een naam verwant aan Professor Zbygniew Prlwytzkofsky uit de Bommelsaga, ervaren krijgers in bloedvorm.

Het is zondag 9 juli, Nieuw Hanenburg maakt zich op voor een boeiende wedstrijd. VRA is te laat voor een goede warming-up, maar op tijd voor de wedstrijd, iets met voor een gesloten deur van de busverhuur staan. Terwijl ik tentstokken uit elkaar haal en nooit meer in elkaar krijg, doet de aanblik van elf losgeslagen Amsterdammers die ons terrein betreden me rillen. Dat wordt een lastige pot vandaag, zoveel is zeker. De dikste van hun stel houdt een zogenaamde hipbox vast. Uit de hipbox klinkt September, van Earth, Wind & Fire. Hoewel dat een allesbehalve hip nummer is, neurie ik enthousiast mee. Veel te enthousiast. Hou eigenlijk pas op als Jan me op mijn rug slaat en zegt “Kap eens, jongetje van Scheveningen”.

Oeps… sorry… ik betrap mezelf erop dat ik gewoon een heel wedstrijdverslag aan het schrijven ben. Te lang niet gedaan waarschijnlijk. Verlangen is groot, waar het hart vol van is, dat werk. Nogmaals sorry, ik zal het verder kort houden.

Jeroen Brand verliest de toss, uiteraard. Tot 41/3 (Imran Khan 2/35/8) is Quick aardig in control, daarna slaan Borren (128 in 116 ballen, 14 x 4, 6 x 6) en Prlwytzkofsky (104*, 10 x 4, 3 x 6) alles en iedereen aan gort. Gevolg: 288/4.

Een lunch met zure en hoopvolle gezichten. De tweede innings kent een redelijk begin, maar geen doorstart van goede batsmen: Pepe 26, Jean 25, Henk 29. Het partnership van Doc Mol (75) en Brandje (65) brengt uitzicht op een stunt terug. Stunt ja, dat zou het inmiddels zijn als we van VRA winnen. De gevraagde runrate kruipt omhoog en was al zo hoog. Dat doet ons uiteindelijk de das om: 254 all out. Goede ‘chase’, ondanks het verlies misschien wel de beste en leukste wedstrijd van het jaar. Van Quick I dan. Van heel Quick voorlopig een mooie derde plek.

Kijk voor een goed verslag eens op http://quick.nl/cricket/senioren/quick-1/wedstrijdverslag/waardeloos-wee....

4. Punjab – Quick

De eerste wedstrijd van het seizoen is uit, tegen promovendus en debutant Punjab. Wat ik veel hoor om me heen: “Dan hebben we die alvast maar gehad”. Wat ik voorafgaand aan het seizoen hoorde: doel is top vier, stiekem is het doel toch kampioen worden, KPI’s als nieuwe toverwoord.

Punjab, ik ben er met het tweede regelmatig geweest. Vond het er nooit uitzonderlijk leuk, eerlijk gezegd. Dat had van alles te maken met het feit dat ze er geen bier verkopen, hoe triest dat eigenlijk ook is. Van mij dan, dat ik dat zo mis blijkbaar, niet van Punjab, het is hun goed recht en wel zo gezond.

Punjab, ik ben er met het tweede regelmatig geweest. We genoten er steevast van Mister Punjab, de altijd vrolijke uitbater van de bar en familie van de voorzitter, de terreinknecht, de materiaalman en alle leiders van Punjab.

Punjab, had ik al verteld dat ik er met het tweede regelmatig ben geweest? Mieke was er ook een keer bijna geweest, maar dat is weer een ander verhaal.

Shit, daar ga ik weer. Voor de derde keer sorry. Het wedstrijdverslag.

Zaterdag 6 mei. Met een taxi van Rotterdam CS naar Punjab is een euro of dertig. Met de metro van Rotterdam CS naar Punjab is een stuk goedkoper, maar dat duurt me te lang. Brandje wint de toss en kiest fielden en bowlen. Punjab speelt met één coach, Minhas, ook wel Minhaas, Bart voor vrienden. De tweede vliegt later in. Boffen wij even. Na 29/3 zorgen Minhas (46), Mashood (48) en Uzman (55) voor een verdedigbaar, maar niet onoverkomelijk totaal: 205. Jean (4/30/10) maakt een goede eerste indruk met de bal.

De lunch is een vertrouwde, Bob (34) en Pepe (43) zorgen voor een goede opening: 78/1. Daarna een rommelige fase met dubbele cijfers voor Jean (11) en ZAMI Lara (11), maar vooral veel onnodig wicketverlies. Wat ook gezegd moet worden: de spinners van de thuisploeg doen het goed, Minhas (4/24/10) in het bijzonder. Doc en Brandje lijken ons alsnog een soevereine overwinning te gaan bezorgen.

Ontspanning langs de kant, niet altijd evenveel aandacht voor het cricket in het midden, voorbeschouwing van de Tour, lachen om Stoack. Zo’n wedstrijd waarvan je later, tijdens de afsluitende barbecue bijvoorbeeld, zegt: “We hebben het toch leuk gehad?!”. 199/7, geen vuiltje aan de lucht. Ballen genoeg, wickets genoeg, alles spreekt in ons voordeel. Maar dan. Doc (56) wordt gestumpt, Brandje (28) gaat gevangen, Asief gaat run out. Mooie actie van die fielder van Punjab trouwens. Geen idee wat ons net is overkomen. Dat we verloren hebben, daar lijkt het nog het meeste op. Met vier runs.

Zout in open wonden, vlak na de wedstrijd: Guido speecht ter ere van Henks recordaantal wedstrijden in Quick I. Dat verdient natuurlijk alle aandacht, maar valt nu even slecht als Epke Zonderland tijdens de Olympische Spelen van Rio.

Kijk voor een goed verslag eens op http://quick.nl/cricket/senioren/quick-1/wedstrijdverslag/ploeteren-in-d...

5. Quick III - Qui Vive VI 

Madestein, 18 juni. Quick III ontvangt Qui Vive VI. Bezoekers batten eerst, ene Ramyreddy (134) neemt geen blad voor de mond. Gevolg: 369/6 in 35 overs. Runrate: 10,54. Zou in een 50-over-wedstrijd een totaal van 527 zijn. Om je een beeld te geven. Het derde is met negen man, kapot, moe, geslagen. Captain Le Beau spreekt zijn manschappen toe, als Rein Akkerman junior – captain van negenvoudig ZAMI-kampioen ACC – in zijn beste dagen. Het werkt, nog het best bij Abhi Gill, daarna het best bij hemzelf. Gills 108 en Le Beaus 74 brengen het derde naar een eervol totaal van 227. Voor acht en daarmee all out.

Kijk voor een goed verslag eens op http://quick.nl/cricket/senioren/quick-3/wedstrijdverslag/q-3-thuis-qui-....

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon