Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

De cricketvoorzitter spreekt: The cricket party is over: we gaan weer voetballen!

Gepubliceerd op 03 september 2017 door Krijn Vrolijk

door Guido Landheer

Vrijdag was de close of play waar we samen hebben teruggeblikt op het seizoen, de kampioenen hebben gehuldigd, de vrijwilligers in het zonnetje hebben gezet en de grote prijzen verdeeld.

Hieronder de teams, de prijswinnaars en de vrijwilligers die in het zonnetje zijn gezet.

Kampioenen
Cricket is een sociale sport. Dat is leuk, maar uiteindelijk willen we toch allemaal winnen en kampioen worden. Dat is 4 teams gelukt! In de jeugd hebben we 2 kampioenen met U-9 gevorderden (olv Rogier Leerentveld) en U-11-1 (olv Margreet Rooda). Bij de senioren hebben we allen genoten van de kampioenen van Zami-1 en ook de busrit door de stad na de kampioenswedstrijd. In 2017 was het meest succesvolle team in hun klasse en van Quick de dames die de dubbel pakte. Zowel kampioen bij de T20 als de 40 overs! Geweldig prestatie. Alarda Mol heeft aangegeven na 20 jaar cricket te zullen stoppen. Bedankt Alarda voor deze prachtige jaren!

Individuele prestaties
Cricket is een teamsport en het gaat om de individuele prestaties. We hebben dit jaar al Henk Mol gehuldigd voor het record aantal wedstrijden en runs voor Quick. Zowel Jeroen Brand als Bob van Gigch hebben hun 'Bronzen Haan' gekregen voor hun 200 wedstrijden in Quick-1. Verder zijn we trots op de 13 Quickers die voor Oranje hebben gespeeld deze zomer.

De grote prijzen
De prijs 'Boudewijn Stumps' is gewonnen door Marjolein Landheer voor haar jarenlange inzet in de jeugdcommissie wo als voorzitter.

De Haantje de Foortse is gewonnen door de captain van Zami-2 Jasper Jellema door zijn hattrick tegen HCC-2.

Paul Jan Bakker stumps is gewonnen door Imran Khan.

Beste batsmen: Joost van Schelven (die de prijs via whatsapp opdroeg aan zijn captain en voorbeeld Jasper Jellema).

Beste Bowler; Jeroen Brand
Beste allrounder: Edgar Schiferli

De centuries werden dit jaar geslagen door; Stefan Ekelmans met 188* tegen Wanica Star Helmien Rambaldo met 104* tegen Hilkamp en 117 tegen Rood en Wit Jovuan van Wyngaardt 190* tegen Concordia Abhi Gill 108 tegen Qui Vive Joost van Schelven tegen 106 tegen HBS Jean Bredenkamp met 106 tegen Dosti

2 spelers hadden een hattrick. Jasper Jellema tegen HCC en Rogier Rooda

De vrijwilligers
Als we kijken naar cricket op Quick mogen we terugkijken op een succesvol seizoen. Dat maken we met elkaar mogelijk. We hebben binnen cricket veel vrijwilligers en eigenlijk wil ik ze allemaal noemen hier.

Dat ga ik niet doen. Toch wil ik de volgende namen speciaal noemen daar zij belangrijk zijn voor het realiseren van onze ambities.

Zoals;
⁃ hoe hadden we zo'n goede jeugd kunnen hebben zonder onze jeugdcoach Daan Vierling?
⁃ Hoe hadden onze exchange spelers Jean en Jovi succesvol kunnen zijn op Quick zonder de huisvesting bij Mark de Vries en Mieke & Wouter Bogaartz?
⁃ Hoe hadden Quick-1, 2 en 3 succesvol kunnen zijn zonder Jan Bruggeman en Krijn Vrolijk bij Quick-1 en de trekkersrol van Ab van Lomwel bij Quick-2 en Marcel de Mooij bij Quick-3?
⁃ Hoe hadden we überhaupt wedstrijden kunnen spelen zonder onze scorers Jaap Krulder, Mieke Bogaartz, Sarissa en Cees Mooijman?
⁃ Hoe hadden we kunnen spelen zonder dat umpires bereidt zijn de wedstrijden te leiden? Dank aan de officiële Quick umpires Jacques Mulders, Felix Gruijters en aanstormend talent Pleun Wentink.
⁃ Veel dank gaat daarnaast uit naar Kiki Schiferli die het buffet deze zomer coördineerde. Dat was niet altijd makkelijk. En Ton Martens die alle statistieken van cricket op Quick op de website 'Quickhaag.cc' zet.

Voorts hadden we prachtige velden en goede pitches. Niet alleen op Quick maar door de vernieuwing van het kunstgras op Madestein. Dank aan Paul Jan Bakker, Jos Hartemink en Rene de Vries die daar een grote rol in spelen. Speciale dank naar de club Madestein en hun vrijwilligers die ons gastvrij hebben ontvangen op de zaterdagen zondagen. We zullen het terrasje bij hun veld 1 missen!

Tenslotte wil ik de leden van mijn cricketcommissie danken. Dank Ab, Siardus, Sandra, Loetje, Marjolein, Ronald, Alarda, Krijn!
We deden het plezier en...we gaan volgende week weer verder met de voorbereidingen van het seizoen 2018, dat nog mooier dan 2017 gaat worden!

De sleutel is weer overgedragen aan de voetbalvoorzitter Laurens Braun en zo hoort dat op onze club.

Daarom; Tot langs de lijn om onze voetballers (wo steeds meer Quicketers) te zien spelen!

Guido Landheer

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon