Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

90 jaar cricket op Quick: de eerste titelverdediging, in 2014

Gepubliceerd op 14 maart 2017 door Krijn Vrolijk

Sinds 9 maart 1927 wordt er gecricket op Quick. Het meest verfijnde spel ter wereld wordt dus inmiddels 90 jaar gespeeld op Nieuw Hanenburg. Ter ere daarvan volgt de komende dagen een terugblik op de landskampioenschappen van de heren.

In 2014 is het team net even anders dan in het jaar ervoor, maar het resultaat precies hetzelfde. Muzumdar (VOC) en Stokkers (Hermes DVS) gaan, Flynn (Nieuw-Zeeland), Erasmus (Namibië), Wright (Nieuw- Zeeland) en Noema-Barnett (Nieuw-Zeeland) komen. Henk Mol kondigt een sabbatical aan en breekt al na één wedstrijd met al dan niet goede voornemens. Jeroen Brand is de relevatie van het seizoen. Quick en Dosti domineren de competitie en zijn ruim voor het einde van de play-offs zeker van finaleplaatsen.

De eerste finale is in Amsterdam. Quick gaat batten en kent een belabberde start. Noema-Barnett en Brand zorgen voor herstel en brengen alsnog een verdedigbaar totaal op het bord. Door een bliksemstart van Dosti lijkt dit echter niet genoeg. Voor de tweede keer in de wedstrijd zijn Amsterdammers de bovenliggende partij, voor de tweede keer ook geven ze het uit handen. Scherp fielden en goed bowlen, vooral van Thijs van Schelven, brengt Quick de eerste overwinning.

Het scenario is derhalve identiek aan dat van het jaar ervoor. Quick kan opnieuw thuis kampioen worden en voor het gemak organiseert de evenementencommissie dan ook maar precies dezelfde feesten als die vorige zaterdag: Quick Qlinair en Close of Play. Het draaiboek klopt aan alle kanten. Quick wint, andermaal is de inbreng van Brand en Noema-Barnett bepalend. Voor het tweede opeenvolgende jaar is Nieuw Hanenburg speelveld voor een feestvierende meute.

In 2015 is Quick beduidend minder dominant. Toch wordt voor de derde keer op rij de finale gehaald. Een trilogie zit er niet in, dit keer is Dosti op alle fronten sterker. Edgar Schiferli neemt na de tweede en laatste finalewedstrijd afscheid van een meer dan mooie cricketcarrière. Vorig jaar liet Quick het in Fase 2 liggen, thuis tegen Excelsior, de latere kampioen. Zonder internationals Gruijters (Tim) en Barresi gooiden Hanen de Schiedammers uit voor slechts 115 runs, in een wedstrijd die op alle mogelijke manieren het predicaat ‘halve finale’ verdiende. Quick stokte na een dramatische start echter op 84. Alleen Stokkers en Brand boden enige weerstand.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon