Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Start Seizoen Quick U14 - HBS U14

Gepubliceerd op 13 mei 2016 door Hyacinthe van Emst

Wat een mooie dag om te cricketen. De zon schijnt, vogels fluiten, kerkklokken beieren en het (kunst)gras van HBS ligt er weer prachtig bij! Onze net aangekomen Zuid-Afrikaanse speler Ryan Cartwright is coach van het nieuwe U-14; een mooie groep van jongens en meisjes, ervaren en minder ervaren spelers. En wat een spirit dat ondanks blessure Thomas en papa Mario komen kijken. Het belooft wat te worden!

 

Na de toss begint HBS met batten. Nog voordat we het door hebben bowlt Isabel de eerste batsman uit en pakt ook nog eens een maiden in de eerste over. Wat een begin! Daarna duurt het iets langer voordat de 2e HBS-er uitgaat; pas na 61 runs. Ook al wordt er redelijk netjes gebowled door oa Feyo, Jenssen en Casper. Ook 'return of the legend" Thomas, Casper en Axel bowlen keurig met in 3 overs 10 , 9 resp 11 runs tegen. Het fielden is intensief van onze jongens en meisjes, ook al weten we enkele viertjes net niet tegen te houden. Dan lijkt er even later op dat Hannah een wicket pakt, gejuich langs de kant, maar het blijkt een no-ball te zijn. De 2 batsmen van HBS-erg zijn goed op dreef en slaan diverse viertjes. Bij zelfs de kans op enige twijfel hebben we gelukkig een extra umpire van HBS-zijde die de 'onervaren' umpires op 'vriendelijke' wijze helpt. Halverwege de eerste innings wisselen Emma en Hannah als wicketkeeper. Aan onze kant probeert daarnaast Jensen nog een hete bal te vangen en via 10 seconden jongleren valt deze helaas dan toch. Dan komt door knap fielden een run-out van 1 van de twee sterke batsman. We moeten nog wachten op een nieuw wicket totdat Len komt, die als 10-de gaat bowlen. Hij pakt in zijn tweede over direct 2 wickets. Nauwelijks bekomen van de schrik bij HBS zorgt hij voor een nieuwe shock om vlak daarna een mooie catch te pakken. Binnen 5 minuten is er nog een mogelijkheid voor Len, maar hij krijgt de bal net niet onder controle zodat deze op de grond stuitert. Al met al staat er na 30 overs 147 runs op het scorebord waarbij HBS er zelf 90 heeft gemaakt en we een 57 extra's tegen krijgen, wo 17 wides (39 runs), en 7 no-balls (15 runs totaal). 

 

In de tweede innings zijn wij aan de beurt. Openers Emma en Feyo gaan lekker actief van start en pakken in hele korte tijd 12 runs. Helaas gaat Emma toch vrij snel (3) weer naar de kant en wordt door Isabel opgevolgd. Die is net zo snel als haar eerste eigen bowlingactie weer aan de kant, waarna Casper er even in blijft staan met Feyo. Casper weet in alle rust met eentjes te bouwen een leuk totaal Van 7. Feyo weet 14 runs te slaan met 2 knappe vieren. Daarna volgt Hannah die lang blijft staan en een totaal neerzet van 19 runs. Thomas, Arav en Axel weten het geweld van de bowlers van HBS korte tijd goed te weerstaan. In de warmte weten ze al rennend nog wat runs te maken ook. Maar het lijkt niet genoeg te zijn. Daarna komt Len erin, die al snel een vier slaat. Is er dan toch nog hoop? Zeker omdat de HBS-ers nu ook hun tempo qua extra's omhoog schroeven. Helaas wordt Len even later gevangen. Tauseeq heeft een mooie slag en weet 5 runs te maken. Dat smaakte naar meer, maar hij ging toch 'not out' naar de kant, want partner Jenssen had een korte stormachtige 'Bam en rennen' tactiek en pakte snel runs mee, maar ging snel clean bowled uit.

 

In totaal komen wij uit op 117. Te weinig, maar we hebben voldoende potentie en inzet gezien zodat we vertrouwen hebben dat  we er dit jaar een mooi seizoen van gaan maken!

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon