29 mei 2016 Quick U14 - Salland/MOP U14 (geschreven door Marcel de Mooij, vader Axel)

Gepubliceerd op 12 juni 2016 door Marie-Claire Reuver

Een jeugdteam thuis tegen een ander team een paar weken geleden.

Daar zit ik dan. Van “nee joh, ik schrijf dat verslag wel” via “dammit, vergeten, ik schrijf ’t zo snel mogelijk oke” naar “het verslag van de vorige wedstrijd volgt” als subtiele hint van een teamouder. Die natuurlijk volkomen gelijk heeft. Hierbij dus een verslag van een wedstrijd waar ik niets meer van kan herinneren. Ik hoop dat ik t over t goede team ga hebben.....

De U-dinges speelt ergens op een zondag op het vierde veld tegen een ander team. En omdat we volgens mij wat later starten dan normaal, moet dat wel een club op een flinke reisafstand zijn geweest. Ik gok op Salland, maar omdat ik daar niet helemaal zeker van ben maak ik er maar een Salland-Mop combinatie van. Kan ’t schelen, niemand buiten Den Haag leest dit verslag.

Goed. Quick gaat eerst batten. Een minutieuze voorbereiding van dit verslag ontbreekt wellicht, ik ben wel zo vooruitstrevend geweest om foto’s van het scoreboek te maken. En dus werkt mijn geheugen weer op op volle toeren als ik zie dat Casper, Kasimir en Axel al heel snel in de gaten hebben dat ze tijd en ruimte vrij moeten maken voor Thomas v H. Maar vooral voor Isabel. Waar Thomas een fraaie 24 runs bij elkaar slaat, is dat voor Isabel slechts een stopje halverwege. Met soms onbeschaafd harde klappen en 10 vieren mag ze met 51 runs retired gaan, een jaloerse vader in vertwijfeling achterlatend. Omdat na Isabel’s meesterwerk Arav, Tristan, Wieland, Thomas W, Emma en Jensen ook nog lekker doorrunnen, en Salland zo genereus is om 67 extras weg te geven, komen we tot het prachtige totaal van 202 runs. Overigens ging Jensen vandaag 11 in, waarschijnlijk als een straf voor het feit dat hij de enige in het team is zonder A in zijn voornaam.

Punt van aandacht is wel dat het voor alle partijen het beste is als Arav en Tristan zonder vaderlijk toezicht spelen. Vlak nadat beide pappa’s vertrekken om te verzamelen met het ZOMI slaan Arav en Tristan fraaie vieren. En als blijkt dat de ZOMI wedstrijd later begint gaan beide mannen onmiddelijk uit.

Wordt het nog spannend? Jazeker, als het ff knap begint te regenen. Maar daar blijft het dan ook bij. De score van 202 is Salland/Mop te machtig, zeker als Jensen in zijn eerste over een wicket pakt en een run out veroorzaakt. Isabel vindt 51 runs nog niet genoeg en pakt niet alleen een wicket met haar bowlen, maar zet ook een run out op haar naam en pakt vervolgens 2 vangen.

Axel, Wieland, Casper en Thomas v H pakken ook allemaal nog een wicket en zijn daarmee prima ondersteunende krachten voor de hoofdrolspeelster van vandaag. Salland/ Mop is 186 all out en de eerste overwinning voor de U 14 is een feit.

Dat die Hans de Booij zich zo kan vergissen in een naam zeg. Zonde.

Een vadaht.