Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

U14-1: een samenvatting van tot nog toe .....

Gepubliceerd op 23 juni 2015 door Hyacinthe van Emst

Zo aan het einde van de reguliere competitie en voor het begin van de playoffs is het een mooi moment om eens terug te kijken naar de prestaties van de U14-1 tot nu toe. Het team bestaat grotendeels uit mannen die al twee keer kampioen van Nederland zijn geworden, dus er werd/wordt stiekem wel het een en ander van ze verwacht......

De start is een koude douche. De bowlers vinden hun weg nog niet. Voor een aantal de weg naar de training, voor een aantal de weg naar het wicket. De overlapping met het voetbalseizoen zorgt ervoor dat de roest nog niet helemaal uit de armen en schouders is, met als gevolg 79 Quick onwaardige extra’s in de eerste verloren wedstrijd tegen ACC. Wides tellen voor 2 runs, maar toch.....Twee mannen van ACC maken samen 80 runs, de anderen maken er gezamenlijk 4 en zelfs dat is Quick te machtig. Een vroege wake-up call!! Helaas ook een tijdelijk afscheid van Jordan die een akelige knieblessure oploopt en een aantal weken is uitgeschakeld.

De overige wedstrijden geven een verbetering in bowlen te zien. Het verplichte systeem waarbij iedereen minstens twee over moet bowlen levert per definitie meer extra’s op, maar het blijft een aandachtspunt voor een aantal jongens. En dat met een bowler als coach.......Gelukkig weten met name Tim, Teun en Tycho ( met het opheffen van K3 weet ik best een leuke vervanger) met zeer zuinig en effectief bowlen de kentering goed in te zetten, waarbij ook Govert zuinig bowlt maar iets minder wickets pakt.  In een minder aansprekend klassement, namelijk die van de wides, staat Goofy helaas ook hoog en dat is natuurlijk zonde.  Zeker als je z’n economy rate ziet (3,0, top drie spul samen met Teun’s 1,9 en Tycho’s 2,29).

Genoeg cijfertjes. Na de eerste wedstrijd hebben de boys geen wedstrijd meer verloren! De gang naar de finales is duidelijk ingezet, met een onstuitbare opkomst van allrounder Tim Albers en een onverzadigbare honger naar runs van captain Teun Landheer, die slechts 1 keer uit is gegaan dit seizoen en dus een gemiddelde van 269... Oh nee, geen cijfertjes meer. Wel gaat de aandacht nog extra uit naar nieuwkomer Menno Bouman, die zeker een versterking blijkt op alle fronten, de vanuit U14-2 doorgeschoven Thomas van Haaften die zich moeiteloos aanpast en de allround bijdrages van Daan, Marijn, Bob, Hubert en Pepijn.

Voorlopig liggen de mannen dus weer op koers. De verloren wedstrijd tegen ACC kan gerevancheerd worden in de play off fase en de opdracht is simpel: minder extra’s bowlen en de winst ligt voor het grijpen. De huidige vorm van de mannen geeft goede hoop op mooie successen in de komende wedstrijden!

Een vadaht.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon